ahmetbeyler
Active member

Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı kapsamında binlerce eve 1100 TL pandemi sosyal yardımı yapılıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların maddi olarak zor durumda kalmalarının önüne geçilmesi amacıyla destekler sürüyor. E-devlet üzerinden yapılan başvuruların sonuçları merak ediliyor. Kişiler, 2021 pandemi sosyal yardım başvurusu sonucu sorgulama ekranını arıyor.
1100 TL SOSYAL DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI
- Pandemi Sosyal Destek başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecek.
- Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak.
- Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecek.
- Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:
Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,
5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar, İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar.
PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Bakan Yanık, "Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV'lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira tutarında 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ödemesi gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullanarak başvuru şeklini açıklamıştı. Başvurulare-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.TC kimlik numarasının son hanesine göre belirli günlerde yapılıyor.
TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;
0- Pazartesi
2-Salı
4-Çarşamba
6-Perşembe
8- Cuma günlerinde başvuru gerçekleştiriliyor.
Hafta sonu günleri olan cumartesi ve pazar günleri sınırlama bulunmuyor ve herkes başvurusunu yapabiliyor.
1100 TL PANDEMİ YARDIM BAŞVURU EKRANI...
PANDEMİ 1100 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURU SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Başvuru yapılan 1100 TL sosyal yardım parası sorgulaması için kişinin e-Devlet hesabından pandemi sosyal destek başvuru sonucu sorgulama sayfasına gidilerek sonuç sorgulama işlemi yapılır.
Ödemelerinin kişilerin banka hesapları ve PTT Kartlarına yatırıldığını aktaran Yanık, e-Devlet başvurularında banka hesabı bulunmayan veya PTT Kart kullanmayan ihtiyaç sahiplerine ise ödemelerin Vefa Destek Grupları aracılığıyla konutlarında ulaştırıldığını vurguladı.
1100 TL PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURU SONUCU SORGULAMA İÇİN...