Aklındaki isimleri paylaştı! Acun Ilıcalı’nın TFF başkanlığı için iki adayı var

Firat34

New member
İngiltere’den Hull City’i satın alan ünlü üretimci Acun Ilıcalı, maç seyahatini CNN TÜRK spikeri Damla Uğurtürk ile birlikte gerçekleştirdi. Ilıcalı, Hull City’deki planları ve Türk futbolundaki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Ilıcalı’nın açıklamalarından satır başları:

“TÜRK FUTBOLCULARI GETİRMEK İSTERİM”

“Transfer için spesifik isimler söyleyemem zira bir şey gizlediğimizden de değil, transfer için kendi içimizdeki konuşmayı önümüzdeki 1 hafta 10 gün ortasında yapacağız. Açıkçası Türkiye’den bir isim olsun kaygısında değiliz. Ben Türk futbolcuları buraya getirmek istiyorum. Benim orta uzun vadede maksadım Türkiye’den yetenekli oyuncuların gelip ülkemizi hoş bir biçimde temsil etmesi lakin şunu unutmayalım Avrupa’da ki pek epeyce grupta birbirinden başarılı futbolcularımız var gurur duyuyoruz aslına bakarsan. Lakin sahibi Türk ise kadronun niye bu kadar avantaj varken birkaç Türk olmasın. Lakin bunu da bu yaz çabucak alil ivedi yapabiliriz diyemem sana. Yalnızca şunu söyleyebilirim 5-6 tane net transfer yapacağız. Onun haricinde toplam 7-8 tane daha yapacağız üzere gözüküyor.

“PARA İLE İŞİM YOK”

Kulübün ziyanını düşünmedim. Benim para ile bir işim yok. Allah’a şükür düzgün kazanıyorum. Kalkıp da daha hayli kazanayım diye ataklar yapmıyorum. Ben hayatımda ticari atılımlar yapmış biri değilim. Genelde sevdiğim işleri yaparım, sevdiğim işlerin sonunda da bir gelir elde ediyorum. Medya kesiminde başarılı olduğun vakit bunun bir getiresi oluyor. 15 ülkede yapım yapıp, yılda 1500 kısım yaparsanız bunun önemli bir geliri geliyor. Buna bakış açım da birebir biçimde. Buradan şunu kazanayım, bunu kazanayım değil. Muvaffakiyet, muvaffakiyet, muvaffakiyet. Tek bir maksadım var muvaffakiyet.

“BAŞARISIZ OLURSAK DA BU FUTBOL”

yaşamımda hiç başarısız olmadım. Bir tedirginliğin var mı diyorsan başarısızlık olmaması alışılmış ki insan üzerinde bu sefer olmayacak mı sanki diye bir his diyorsan onu alışılmış ki her vakit yaşarım. Ben başarısızlık ortasından memnunluk çıkarabilecek bir beyin yapısına sahibim. Başarısız olduğum vakit 2 saat geçsin bu durumla ilgili bir durum güldürüsü oluşturabilirim. O yüzden başarısızlık tabi ki olmayacak bir şey değil. Şu anda yeni bir alanda büyük bir maceranın ortasındayım. Fakat başarısız olursak da bu bir spor, bir futbol. Olaya vefat kalım gayreti diye bakmıyorum. İnsanlara memnunluk veren bir spor kolundayım. Buradaki başarısızlık kariyersel olarak bir şey beceremedim diye düşünmem.

“ŞOTA İLE EVVELCE ANLAŞTIM”

Ben bunlardan evvel Şota ile anlaşmıştım. Ben Şota ile anlaştığım vakit üçü de nazaranvdeydi aslına bakarsanız. Fatih Terim benim haftada bir görüştüğüm telefonuna koştuğum insanlardan biri. Sergen Yalçın ile olan samimiyetim aslına bakarsan biliyorsun daha geçen Dominik’te büyük buluşmada birliktedik. Onun haricinde baht birliği etmişliğimiz var. Onlar benim fazlaca yakın dostlarım. Hoca konusunda Şota ile ben kadrosu aldığım andan itibaren temasa geçtik. Sevgili Okan benim için hayli oldukca bedelli. Bu isimler teknik yöneticilik konusunda sıfır soru işareti olabilecek hatta eleştirmeyi de kendimde epeyce had bulmadığım isimler. Sergen, Fatih Terim, Okan Buruk. Bunun içine ben Emre Belözoğlu’nu da koyacağım. Kendi yakın dostlarım. Futbol dünyasında hepsi de başarılı, hepsini takdir ediyorum. Hepsi bizim kadro için fazlaca büyük isimler de diyebilirim.

“SİSTEMİ DEĞİŞTİREBİLİRİZ”

Nihat liderimiz ruhsal olarak yıprandı. Artık kâfi dedi üzere anlıyorum. Oraya artık yeni bir isim gelecek fakat güya bu sefer biraz futbol dünyasından bir isim olsa ne keyifli olurum. Saffet Sancaklı üzere bir isim niye olmasın derim. Sevgili Hamit niye olmasın derim. Bu isimler beni keyifli eder. Biraz futbol mantalitesine dönelim. Çok iş adamı tarafına değil de futbol tarafına gitsek de denesek ne güzel olur.

Spor