Amasya Valisi Masatlı: Aşı ölçüsü 250 bini geçmiş durumda

sable

New member
AMASYA Valisi Mustafa Masatlı, aşılama oranı en yüksek 10 vilayet içinden 2’nci sırada yer aldıklarını belirterek, “Randevulu, randevusuz herkesi aşıladık. Dün itibariyle de 163 bin insanımızı aşılamış olduk. Toplam yapmış olduğumuz aşı ölçüsü da 250 bini geçmiş durumda” dedi.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Twitter‘daki hesabından 24 Haziran prestiji ile aşılama oranı en yüksek 10 ili paylaştı. Koca’nın yayımladığı tabloya bakılırsa yüzde 67.66 aşılama oranıyla ikinci sırada yer alan Amasya’da aşılama çalışmaları sürüyor. Ruhi Tingiz Ağız ve Diş Hastanesi Aşılama Ünitesi’ni ziyaret eden Amasya Valisi Mustafa Masatlı, toplumsal bağışıklık maksadına gerçek ilerlediklerini söz etti.

‘RANDEVULU, RANDEVUSUZ HERKESİ AŞILADIK’Kentte yapılan aşı ölçüsünün 250 bini geçtiğini söyleyen Vali Masatlı, “Yaklaşık 1,5 yıldır ülkemiz Covid-19 salgınıyla çaba ediyor. Salgının hem denetim altına alınması tıpkı vakitte azaltılması ve en aza indirilmesi bakımından kıymetli çalışmalar yürütüldü. Salgının en başından beri Valilik uyumunda çalışmalar yaptık. Şu an prestiji ile Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nde 100 bin nüfusa düşen koronavirüs sayısı en az vilayetlerden bir tanesiyiz. Almış olduğumuz bu hoş sonuçları aşılamaya da yansıtmak istedik. 6’nın üstünde çalışanı olan işletmeler de dahil fabrikalar ve organize sanayi bölgelerimizdeki sanayi kuruluşlarına giderek ağır bir aşılama faaliyetinde bulunduk. Randevulu, randevusuz herkesi aşıladık. Gelmiş olduğumuz noktada aşılama oranı bakımından Türkiye’de ikinci sıradayız. Dün prestiji ile de 163 bin insanımızı aşılamış olduk. Toplam yapmış olduğumuz aşı ölçüsü da 250 bini geçmiş durumda” diye konuştu.’VATANDAŞLARIMIZI AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM’

Kentte 296 noktada aşılama faaliyetlerinin yapıldığını tabir eden Vali Masatlı, “İnşallah en kısa müddette Amasya’da aşılama faaliyetini tamamlayacağız ve salgının bu olumsuz tesirlerinden bir an evvel kurtulacağız. Aşı olmayan vatandaşları da aşı olmaya davet ediyorum. Buradaki en büyük muvaffakiyet Amasya halkımızın. Amasya halkına epey teşekkür ediyorum. Aşılanmamış tüm vatandaşlarımızı da aşı olmaya davet ediyorum. Biz bu kademeye geldiysek halkımızla birlikte geldik. Bundan daha sonra da başaracaksak bir daha Amasya halkımızla bir arada başaracağız. Herkesi aşıya davet ediyoruz” biçiminde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Serap Şerife Kara