Aşıyı geciktirdiği koronavirüse yakalandı… O profesörden aşı olun daveti

sable

New member
GAZİANTEP (İHA) – Aşıyı geciktirdiği koronavirüse yakalandı… O profesörden aşı olun daveti

Profesör Hekim İlhami Kiki: ” Aşıyı yaptırmamanın cezasını çektim, herkes aşı olsun”

GAZİANTEP – Gaziantep Medical Park Hastanesinde misyonlu Hematoloji Uzmanı Profesör Tabip İlhami Kiki, korona virüs aşısını olmayı geciktirdiği için korona virüse yakalandı. Korona virüsü ağır bir biçimde atlatan ve hastalık sürecinde 10 kilogram kaybeden Profesör Kiki, ” Aşıyı geciktirmenin cezasını çektim. Keşke aşı olsaydım. Herkes aktif bir aşıyı olsun” dedi.

Gaziantep Medical Park Hastanesinde misyonlu Hematoloji Uzmanı Profesör Tabip İlhami Kiki, pandemi periyodunun birinci günlerinde piyasaya sürülen Çin menşeili aşının yurtharicinde kabul görmediği için aşıyı yaptırmadı. ondan sonrasında korona virüse yakalanan Profesör Tabip Kiki, hastalığı ağır bir biçimde atlattı. Önemli derecede akciğer ve teneffüs problemi yaşayan Profesör, 18 gün süren hastalığı boyunca 10 kilogram kaybetti. Aşıyı yaptırmadığı için hastalığı ağır bir biçimde atlattığını söyleyen Profesör Tabip Kiki, aşı zıtlarına ve çabucak hemen aşı olmayanlara da davette bulunarak her insanın faal bir aşıyı olmasını önerdi.

Aşıyı geciktirdi korona virüsü ağır atlattı

Çin menşeili aşının yurtharicinde kabul görmediği için MRNA kökenli aşı olmayı bekleyen Gaziantep Medical Park Hastanesi Hematoloji Uzmanı Profesör Hekim İlhami Kiki, aşıyı geciktirdiği için korona virüsü ağır geçirdi. Hastalık sürecinde yaşadıklarını anlatan Profesör Tabip Kiki, “Covid-19 pandemisi başladığında ben evvela önlemleri sıkı bir biçimde uyguladım. Paklık, maske ve toplumsal ara kurallarına uyuyordum. Hatta 2-3 maske birden takıyordum. bu türlü aşı olmadan korunuyordum. Başlangıçta aşı yoktu sonrasındasında Çin menşeili aşı ortaya çıktı. Ben meslek gereği yurtdışına gitme ihtimalim olduğu için yurtharicinde da Çin menşeili aşının kabul görmediği için aşı olmadım. MRNA kökenli aşıların kabul bakılırsaceğinden dolayı bende bekleyeyim, Çin menşeili aşı yerine tek sefer o MRNA kökenli aşıyı olayım dedim. Fakat geçtiğimiz Nisan aylarının başlarında bir gün akşam saatlerinde ateşim yükseldi. Ateş yüksekliğinin Covid-19’dan dolayı olduğunu düşündüm. Tat ve koku kaybım oluşmamıştı. Hastaneye gittim ve test örneği verdim. ondan sonrasında testim olumlu çıktı. Ateşim yüksek bir biçimde devam ediyordu. Değişik bir biçimde bedenimin farklı bölgelerinden ölçtüğüm ateşim değişik çıkıyordu. Bu ortada halsizlik, nefes darlığı olmaya başladı. Bilhassa 1 haftanın sonunda bende akciğer sorunları baş göstermeye başladı. Baktığımda da satürasyon (oksijen değeri) değerlerimin 90’nın altına düştüğünü gördüm. Bir gün uygunca satürasyon bedellerim düzgünce düşmeye başlayınca yeniden hastaneye gittim ve neredeyse ağır bakım düşünülüyordu. Fakat durumum tedavilerle düzeldi. Lakin Nisan ayının 10’undan 28’ine kadarlık bir süre içerisinde hastalığım sürdü. ondan sonrasında düzeldim fakat bu müddet içerisinde 10 kilogram kaybettim” dedi.

” Aşıyı yaptırmamanın cezasını çektim”

Aşıyı geciktirdiği için hastalığı ağır bir biçimde atlattığını lisana getiren Profesör Tabip İlhami Kiki, ağabeyinin aşıyı olduğu için hastalığı yavaşça atlattığını söylemiş oldu. Hastalığa yakalandıktan daha sonra keşke aşı olsaydım diyen Kiki, aşı olmayanları aşı olmaya davet ederek, “Ben aşıyı başlangıçta yaptırmamamın cezasını çektim. Zira benim ağabeyimde Covid-19’a yakalandı ancak o aşılı olduğu için hastalığı fazlaca rahat ve kolay atlattı. Hastalık bende ise hayatı tehdit eden seviyede oldu. Hatta bir orta entübe olacağımı dahi düşündüm. Aşıyı olmamak benim bu hastalığa yakalanmama ve bu türlü ağır bir biçimde atlatmama niye oldu. Keşke aşı olsaydım dedim. ötürüsıyla bu aşı olayını gerçekten dikkate almamız gerekiyor. Aktif bir aşıyı kesinlikle uygulamak lazım. Sonuçta hangi tıp olursa olsun aşının yapılması değerli. Aşı olmayan vatandaşlarımızın aşı olmasını öneriyorum” diye konuştu.

#Koronavirüs aşısı yaptırdınız mı?

— Haberler.com (@Haberler) September 17, 2021