Christian Atsu depremden sonra Türkiye’de ölü bulundu.

Tuncer

New member
Kariyeri onu İngiltere Premier Ligi ve Dünya Kupası’na götüren Gana’lı profesyonel futbolcu Christian Atsu’nun Türkiye’nin güneyindeki enkazdan cumartesi günü çıkarıldığı söylendi. 31 yaşındaydı

Bay Atsu’nun temsilcisi Nana Sechere, “Hıristiyan Atsu’nun cesedinin maalesef bu sabah bulunduğunu tüm iyi dileklerde bulunanlara duyurmak zorundayım,” dedi. Twitter’da yazdı Cumartesi günü. “Ailesine ve sevenlerine en derin taziyelerimi sunuyorum.”

Bay Sechere, Bay Atsu’nun depremden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Türkiye’nin güneyindeki Hatay ilinde bulunduğunu söyledi.

Türk kulübü Hatayspor’da forma giyen Bay Atsu, 6 Şubat’ta Türkiye ve Suriye’yi vuran 7.8 büyüklüğündeki depremden bu yana kayıp binlerce kişi arasındaydı. Depremden sadece birkaç saat önce, İstanbul’dan bir takım olan Kasımpaşa’ya karşı takımının galibiyet golünü atmıştı.

Kulübü de haberi doğruladı ve Gana’ya geri gönderileceğini söyledi.

“Seni unutmayacağız Asu. Ellerine sağlık güzel insan” dedi Hatayspor Bir deyim Cumartesi günü Twitter’da.

Bay Atsu’nun depremden sonra nerede olduğuna dair çelişkili raporlar vardı ve kurtarıldığına dair önceki açıklamalar, başlangıçta onun depremden kurtulduğuna dair umutları artırmıştı.

Gana’nın 2014 Dünya Kupası takımının bir üyesi olan Atsu, kariyerinin büyük bir kısmını Avrupa kulüplerinde Porto, Chelsea ve Newcastle United’a imza atarak geçirmişti. Geçen yıl Hatayspor’a katıldı.

Cumartesi günü sosyal medyaya taziye mesajları yağdı. Newcastle Unitedbu Birinci Lig Ve FIFA, futbolun dünya yönetim organı. Gana Futbol Federasyonu, hafta sonu oynanacak maçların Bay Atsu için bir dakikalık saygı duruşu içereceğini söyledi.

Gana Devlet Başkanı Nana Akufo-Addo, “Gana futbolu, en iyi işbirlikçilerinden ve büyükelçilerinden birini kaybetti. Twitter’da dedi.

Kulüp, deprem sonrası Atsu Bey için çaresiz kalınca Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel yardım istemişti.

“Kıyamet gününün geldiğini sanıyordum. Hemen oyuncularımı düşündüm” diyen Demirel, depremin olduğu anı Hürriyet’e anlattı.

Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Türk makamları ve Birleşmiş Milletler’e göre, Türkiye ve Suriye’deki depremde 45.000’den fazla kişi hayatını kaybetti ve ölü sayısının artmaya devam etmesi bekleniyor.