Elazığ’da olay sayıları süratle düşmeye devam ediyor

sable

New member
ELAZIĞ (İHA) – – Elazığ‘da olay sayıları süratle düşmeye devam ediyor

ELAZIĞ – Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın yayınladığı insidans haritasına nazaran Elazığ‘da Korona virüs (Covid-19) hadise sayılarında düşüş süratle devam ediyor.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, 4 – 10 Aralık içinde 100 bin bireyde bir haftalık toplam yeni korona virüs olay sayılarının yer aldığı insidans haritasının yayınlandığını duyurdu. Haritaya bakılırsa 27 Kasım Kasım – 3 Aralık tarihleri içinde olaylar 100 binde 73.13 iken bu hafta ise 61.74’e kadar düştü. Olayların düşmeye devam ettiği vilayette, aşılama da tıpkı süratle yükseliyor. Aşılama oranı yüzde 68 olarak yer aldı.

Elazığ halkının hassas olduğunu belirten vatandaşlardan Ali Polat, “Sağlığını ve geleceğini düşünen sağduyulu vatandaş kitlesi var. ötürüsıyla bu her insanın düşündüğü bir noktadır. Zira yeryüzünde sağlıktan daha kıymetli, değerli hiç bir olgu yoktur. Elazığ halkı hassas davranmıştır ve aşılarını yaptırmıştır. Kimi kurallara incelikle üzerinde durduğu için düşüş olmuştur. Ben 3 aşımı da oldum. Hatta her yıl hem grip aşısı tıpkı vakitte zatürre aşısı olurum. Birebir vakit da hassas ve hijyenik davranırım. Dışarda maskesiz uzaklığa epeyce dikkat ederdim ve kalabalık topluma hiç girmezdim. Çok şükür hiç bir rahatsızlığımda olmadı” dedi.

Toplumun gerekli hassasiyeti gösterdiğini aktaran Nihat Altungök ise “Bu korona virüs ile alakalı düşüşlerin niçini aşılanmayla ilgilidir. Vatandaşlar aşı yaptıkça düşüşler de devam ediyor. Toplum olarak herkes gerekli hassasiyeti gösteriyor. Birbirlerinden uzak duruyor. Bilhassa maske ve hijyen konusunda epeyce dikkatli ve hassaslar. Bundan dolayı bir düşüş var. Herkes buna dikkat ediyor. Vatandaşlar aşı olsunlar ve hijyen kurallarına dikkat etsinler. Bilhassa elleri yıkama da ve maske takmada dikkat edilmelidir” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı / Sedat Erbak – Son Dakika Haberleri