Elon Musk: Açlık bitecekse Tesla’daki payımı satacağım

celikci

Active member
Elon Musk: Açlık bitecekse Tesla’daki payımı satacağım
Dünyanın en güçlü insanı Elon Musk, servetinin bir kısmıyla açlık sıkıntısının biteceği tezlerine ait açıklama yaptı.

BM Dünya Besin Programı yöneticisi David Beasley, geçen hafta Musk’ın servetinin yüzde ikisi olan 6 milyar doların açlıktan ölmek üzere olan 42 milyon kişiyi kurtarabileceğini söylemişti.

311 milyar dolar serveti bulunan Tesla CEO’su Musk ise Birleşmiş Milletler’in kanıtlaması durumunda Tesla’daki payları satacağını ve parayı bağışlayağını deklare etti. Musk, paranın nasıl harcanacağı konusunda sorumluluk talep etti.

Musk, ayrıyeten BM Dünya Besin Programının hiç bir vakit 6 milyar doların dünyadaki açlığı çözeceğini söylemediğini de deklare etti.

Musk’ın paylaşımına cevap veren Beasley ise “Şeffaflık ve açık kaynak muhasebesi için gerekli sistemlere sahip olduğumuz konusunda sizi temin ederim. Takımınız bunlardan büsbütün emin olmak için bizimle bir arada çalışabilir ve inceleyebilir” dedi.

Beasley, “Ben bunu milyarderlerden her gün, her hafta, her yıl yapmalarını istemiyorum. Tek istediğim, net paha servet artışlarının yüzde 0,36’sı. Ben para kazanan insanlardan yanayım, lakin İlah biliyor ki, şu anda epey muhtaçlığı olan insanlara yardım edilmesinden yanayım. ” tabirlerini kullandı.

ALINTIDIR