Eskişehir’de 10 kız öğrencisine cinsel taciz skandalında yeni gelişme! Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hakan Cırıt misyondan alındı

Firat34

New member
Eskişehir‘de ortaokul müdürü Mustafa Kartaler, 10 kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu savıyla tutuklandı. Ulusal Eğitim Bakanlığınca, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da nazaranvden alındı. Cırıt yerine İstanbul‘dan Beşiktaş İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman atandı. Öte yandan Alpu Kaymakamı Kübra Karaalioğlu, Kartaler hakkında Eskişehir Valiliği’ne ikaz yazısı yazdığı ortaya çıktı.

CIRIT’IN YERİNE KAKIRMAN ATANDI

Alpu Ortaokulu’nun yanı sıra Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nun müdürü olan Mustafa Kartaler, 10 kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu argümanıyla evvelki gün tutuklandı. Olayla ilgili isimli ve idari soruşturma sürerken Ulusal Eğitim Bakanlığı, Eskişehir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ı nazaranvden aldı. Cırıt’ın yerine ise İstanbul Beşiktaş İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman’ın atandığı açıklandı.

MAKUS SİCİLİNE KARŞIN 2 OKULA ATANMASINA SORUŞTURMA

Eskişehir Valiliği’nin talebi üzerine ortaokul müdürü Mustafa Kartaler’in berbat siciline karşın 2 okula birden müdür olarak atanmasına ait Ulusal Eğiti Bakanlığı’nca da soruşturma başlatıldı. Okul müdürü Kartaler’in vazifeden uzaklaştırma ile daha sonrasında 2 okula birden müdür olarak atanmasıyla ilgili tüm sürecin, nazaranvlendirilen bakanlık müfettişlerince incelemeye alındığı kaydedildi.

KAYMAKAM, MÜDÜR HAKKINDA İKAZ YAZISI YAZMIŞ

Alpu Kaymakamı Kübra Karaalioğlu’nun da okul müdürü Mustafa Kartaler hakkında Eskişehir Valiliği’ne 2 Şubat’ta ‘uyarı’ yazısı gönderdiği ortaya çıktı. Eskişehir Valiliği Vilayet Yönetim Şurası’na gönderilen yazıda okul müdürü Mustafa Kartaler’in tehlike arz ettiğini, daha evvel de ihtar, kınama ve maaş kesme cezaları aldığı belirtilerek, “İlçemiz Alpu Ortaokulu olarak vazife yapan Mustafa Kartaler hakkında rehber öğretmen F.G.’nin okul içerisinde yapmış olduğu öğrenci görüşmelerinde ortaya çıkan kız öğrencilere uygunsuz davranışlarda bulunduğu tezleri sebebiyle açılan soruşturma sonucunda, soruşturma müddeti boyunca soruşturma seyrini etkilememek ismine 5 Ocak 2022 tarihinden bakılırsavden uzaklaştırılmıştır. Okul müdürü olarak bakılırsavlendirilen Mustafa Kartaler’in sicili incelendiğinde 3 Mart 2020 tarihinde hizmet duşunda devlet memurlarının prestij ve inanç hissini saracak davranışlarda bulunmak suçlamasıyla ihtar, kınama ve maaş kesme cezalarını aldığı ve ismi geçen şahsın evli olduğu biçimde 19 yaşında biriyle kaçtığı konusundan kaynaklı nazaranvden uzaklaştırıldığı görülmektedir. Şahıs uygunsuz davranışları niçiniyle almış olduğu disiplin cezalarına karşın hala okul müdürü olarak vazife yapmaya devam etmekte ve öğrencilere tehlike arz etmektedir” denildiği öğrenildi.

‘KIZ ÖĞRENCİLERİN ÖZEL BÖLGELERİNE RAHATSIZ EDİCİ HALDE BAKTI’ SAVI

İdari soruşturma raporunda; Mustafa Kartaler’in, kız öğrencilerin özel bölgelerine rahatsız edici biçimde baktığı savıyla 1/30 oranında aylıktan kesme ve ‘kara gözlüm’, ‘aşkım’ diyerek kimi kız öğrencilere de hoşlanmayacakları biçimde hitap ettiği argümanlarıyla ilgili kınama cezası talep edildiği bilgisi yer aldı. Savlara ait cürüm duyurusu raporunun da düzenlendiği belirtilen idari müfettiş raporunda, vilayet haricinde bakılırsavlendirilmesinin uygun olacağı belirtilen Kartaler’in de tıpkı tarafta dilekçe verdiği açıklandı.

MUSTAFA KARTALER’İN GEÇMİŞİ KABARIK

Öte yandan cinsel taciz teziyle tutuklanan okul müdürü Mustafa Kartaler’in, 2020’de bakılırsav yaptığı Beylikova ilçesinde ‘devlet memurunun prestij ve inanç hissini sarsacak davranışlarda bulunmak’ kabahatinden 2 defa kınama, ikaz ve aylıktan kesme disiplin cezaları aldığı ortaya çıkmıştı. Kartaler’in, 2011’de ise İnönü ilçesinde ‘verilen buyruk ve misyonların tam ve vaktinde yapılmasında kayıtsızlık göstermek’ cürmünden ihtar cezası aldığı öğrenilmişti.

Demirören Haber Ajansı – 3. Sayfa

Eskişehir, İstanbul, 3. Sayfa, Haberler