Gelişim geriliği şikayetiyle gitti, kalbinin delik olduğunu öğrendi

sable

New member
KONYA (DHA) – KONYA’da gelişim geriliği olan Hiranur Ceylan’ın (14) gdolayıldüğü hastanede kalbinin doğuştan delik ve kalp kapakçığının birinin olmadığı belirlendi. 4 saat süren ameliyatla sıhhatine kavuşan Hiranur Ceylan, “Geceleri uyurken daima kolum uyuşuyordu. Gelişimim yavaş olunca ve epeyce ağrım olunca hastaneye geldik. Beni çabucak ameliyat ettiler ve kalbimdeki deliği kapattılar” dedi.

Anne ve babası olan, anneannesi Fatmaana Yiğit (55) ile bir arada yaşayan 8’inci sınıf öğrencisi Hiranur Ceylan, gelişim geriliği şikayetiyle birfazlaca kere doktora gdolayıldü. Verilen ilaçları kullanan Hiranur’un gelişmeninde değişim olmadı. 2 ay evvel de anneannesi, Hiranur’u Konya Kent Hastanesi‘ne götürdüğünde kalbinde delik, kalp kapakçığının da birinin olmadığı belirlendi. Ameliyata alınan Hiranur, 4 saat süren operasyonla sıhhatine kavuştu. Yaşıtlarından küçük göründüğünü, bunun sebebinin de kalbindeki delik olduğunu öğrendiğini söyleyen Hiranur Ceylan, “Geceleri uyurken, daima kolum uyuşuyordu. Çok ağrım olunca hastaneye geldik. Beni çabucak ameliyat ettiler ve kalbimdeki deliği kapattılar. Tabiplere epey teşekkür ediyorum onlar olmasa ben iyileşemezdim” dedi.

‘NORMALE DÖNECEK’Konya Kent Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Kısmı’ndan Dr. Hüseyin Dursin, ise şöyleki konuştu: “Bu hastalık, erken teşhis ile tedavi edilmesi gereken bir hastalık fakat Hiranur biraz geç kalmış. 2 ay evvel çocuk kardiyoloji kısmına gelmiş. Nefes darlığı ve gelişim geriliği şikayeti vardı. Atriyal septal defekt (kalpte delik) tanısı konuldu. Biz de kısa müddette ameliyatını yaptık, şifasına kavuştu. Ameliyat epey başarılı geçti. Hiranur’un kalbindeki delik hayli büyüktü ve kalp kapakçığının biri yoktu. Mecburen açık ameliyat gerçekleştirdik. Bu ameliyatın daha erken yapılması gerekiyor ama Hiranur epey geç kalmış. Bundan daha sonra da gelişim geriliği olağana dönecek” diye konuştu.’GEÇ KALMIŞSINIZ’ DEDİLER’

Torunu Hiranur’un gelişim geriliğinin kalbindeki delikten kaynaklandığını öğrenince şoke olduğunu söyleyen Fatmaana Yiğit, “Gelişimi yavaş diye doktora getirince kalbinde delik olduğunu öğrendik, şoke olduk. Geç kalmışsınız, dediler. Buradan herkese sesleniyorum. Çocuklarında bir sorun var ise çabucak doktora götürsünler, geç kalmasınlar. Torunumu ben büyüttüm, bu süreç benim için epey güç oldu. Ameliyattan çıkana kadar güç durdum. Tabiplerden Allah razı olsun” dedi.

Demirören Haber Ajansı / Hasan Dönmez – Son Dakika Haberleri