Hatasız yere 43 yıl yatan mahkum için 1,5 milyon dolar toplandı

celikci

Active member
Hatasız yere 43 yıl yatan mahkum için 1,5 milyon dolar toplandı
ABD’nin Missouri eyaletinde, cinayet işlemekten hatalı bulunarak 43 yıl mahpus yattıktan daha sonra aklanan siyahi mahkum için düzenlenen yardım kampanyasında, bağış ölçüsü yaklaşık 1,5 milyon dolara ulaştı.

Kansas kentinde, görgü şahitlerinin şahitliği üzerine 3 kişiyi öldürmekten 43 yıl karar giyen ve 24 Kasım’da hatasız olduğuna karar verilerek salıverilen Kevin Strickland için bölge halkının takviye verdiği yardım kampanyasında, 1,5 milyon dolara yakın para toplandı.

Strickland’in, suçsuzluğunu ortaya çıkaran kanıtlar içinde DNA’nın delil olarak gösterilememesi niçiniyle eyaletten tazminat alamadığı, 62 yaşındaki adamın temel ömür masraflarını karşılayabilmesi için Midwest Masumiyet Projesi isimli kuruluşun, “gofundme.com” internet sayfası üzerinden yardım kampanyası düzenlediği açıklandı.

Missouri eyaleti maddeleri, “haksız yere mahpus cezasına” ait tazminatların, sırf DNA delili yoluyla aklanan şahıslara ödenmesine müsaade veriyor.

1979 yılında, tamamı beyaz şahıslardan oluşan heyet tarafınca 3 cinayet işlediğine hükmedilen ve ömür uzunluğu mahpus cezasına çarptırılan Kevin Strickland’in, demir parmaklıkların arkasında 43 yıl geçirdikten daha sonra, geçen hafta kelam konusu cinayetleri işlediğine dair bir delil bulunmadığına hükmedilmişti.

1978’de gerçekleşen cinayetleri işlediğini hiç bir vakit kabul etmeyen Strickland, mahpustan çıkarken, “43 yıl boyunca kendine dayanma gücü veren Allah’a şükrettiğini” söylemişti.

19 yaşındayken karar giyen 62 yaşındaki Strickland, ABD tarihinde haksız yere çok uzun mühlet mahpus yatan bireylerden oldu.

ALINTIDIR