İngiltere düşen F-35’i çıkarmak için ABD’den yardım istedi

celikci

Active member
İngiltere düşen F-35’i çıkarmak için ABD’den yardım istedi
Times’ın haberine göre, bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, “Birkaç ülke bu derinlikten bir uçağı çıkarma kapasitesine sahip. Amerikalılardan yardım istedik.” tabirlerini kullandı.

Şu anda İspanya’da olan ABD grubu ve ilgili teçhizat bölgeye doğu yola çıkarken, İngilizler uçağın denizin altındaki tam pozisyonunu çabucak hemen bulamadı.
Uçağın düştüğü noktadan uzaklaşmış olma ihtimali de bedellendiriliyor. Bir yetkili, bulunması durumunda enkazın çıkarılmasının teçhizatın sayesinde kolay olabileceğini belirtti.

Öte yandan, uçağın Rusya’nın eline geçmesine karşı da önlem alındı. İngiliz donanması uçağın düştüğü yerde beklerken, ismi açıklanmayan bir Hava Kuvvetleri yetkilisi, “Rusların bir F-35’e sahip olmayı epeyce isteyeceklerinden eminim. Bunu yapmanın uygulanabilirliği, lojistik açıdan bizimkiyle tıpkı olacaktır. Enkazı kurtarmaya çalışmaları gerçekçi olmaz ve ayrıyeten bu biçimde bir hareket diplomatik bir sıkıntıya da niye olur.” değerlendirmesinde bulundu.

120 milyon sterlin pahasındaki İngiliz F-35 jeti, dün rutin nazaranv sırasında Akdeniz’e düşmüş, kendisini fırlatan pilot kurtulmayı başarmıştı.

ALINTIDIR