İstifaya davet edilen Burak Elmas’tan şaşırtan yanıt: Taraftarlar haklı, ben de bağırırdım

Firat34

New member
Galatasaray‘daki 8 aylık nazaranv müddetinde istenmeyen lider ilan edilen Burak Elmas, reaksiyonlara karşılık verdi. Sözcü’ye konuşan Elmas, makûs sonuçlardan dolayı taraftarın son derece haklı olduğunu fakat reaksiyonların orantısız olduğunu tabir etti.

İşte Elmas’ın kelamlarından öne çıkanlar:

“HAKLI VE OLAĞAN BULUYORUM”

Reaksiyonları son derece haklı ve olağan buluyorum. Futbol kadrosu bu puandayken ben de tribünde olsam isyan ederdim. Tahminen de ‘Yönetim istifa’ diye bağırabilirdim.

Fotoğraf: Sözcü

“KÖTÜ NİYETLİ BEŞERLER VAR”

Reaksiyonun peşine takılan makûs niyetli beşerler var. Bunu kabul etmiyorum. Bana ve yönetimime orantısız bir reaksiyon var. Taraftar maç kararına bakar. Finansal duruma, borca bakmaz. Onun için 3-4 yıllık planlar yapmak kolay değil. bu biçimde bir puan durumunu kim düşünebilir? Kaliteli ayaklarımız var.

“BAŞKANLIK İÇİN UĞRAŞIYORLAR”

Ben Galatasaray‘ın geleceğini kurtarmayı planlıyorum. Çabucak olmayabilir. Taraftar reaksiyon verebilir fakat üyelerimizin bir kısmı, külfetlerin farkında olup takviye vermesi gerekirken seçim ve başkanlık için uğraşıyor. Fikri olan var ise gelsin bize yardım etsin. Ben ‘Başkanım’ diye ortalıkta gezen biri değilim. Yaptığım basın toplantısında takımına yönelik sistematik hücumların önüne geçmek için ‘sonucu ben aldım’ dedim.

“HER ŞEY TEMLİKLİ”

Ortak hesap var. Bütün kadroların gelirleri temlikli olarak oraya gidiyor. Bankalar Birliği mutabakatı kulüplere yapılmış bir jest. Zira oranlarına bakarsanız bu biçimde bir faizle borçlanma imkânsız. Ki, borçlanma TL’ye döndü. Buradaki eza şu: Her şey temlikli. Burada ödeme kabiliyeti tartışmalı. 2 yıl evvel 420 milyon dolar olan yayın geliri 220’ye düştü. İkincisi stadyum gelirleri, üçüncüsü UEFA’dan gelenler. Bu niçinle maliyetlerimizi aşağıya çekmek istiyoruz.

“SALDIRI GALATASARAY’A”

Sistematik bir taarruz var. Bu atak, bizim üzerimizden Galatasaray‘a yapılıyor. Sistematik saldırıyı yapan basın mensupları var. Trol hesap tutanlar var. Maalesef epeyce az sayıda olmakla birlikte ortasında Galatasaraylılar da var.

“HER ŞEY ŞAHISLARA ZİMMETLİ”

Son 20 yıldaki olaylar Galatasaray‘da kırılmalara niye oldu. Bu da Galatasaray‘da ayrışmalara yol açtı. Galatasaray‘ın en büyük sorunu, muvaffakiyet ve başarısızlıkların bireylere zimmetlenmesi. Şahıslardan hesap soruyor ya da takdir ediyoruz. Gerisindeki muvaffakiyet ve problemlerle ilgilenmiyoruz. Bireyler gittiği vakit sorun bitti sanıyoruz. Fakat bitmiyor. Hâlbuki sevgi ortamı yaratmamız lazım. Tevazu ve uygun niyet, zaaf olarak görülüyor.

“TAZMİNAT UNSURU YOK”

Torrent’in mukavelesinde tazminat unsuru yok. 1 buçuk yıllık kontratı var. Yazılan maaş sayıları da gerçek değil. Ekiple düzgün çalışıyor. Zıplama olacak, bir galibiyet lazım. Oyuncular için de hayli sıkıntı. Yuhalanmak, ıslıklanmak onlar için de hayli kolay değil.

“MALİYETİ DÜŞÜRECEĞİZ”

Radikal bir biçimde takım maliyetini düşüreceğiz. Toplam maliyeti 30-35 milyon Euro bandına çekmeye çalışacağız. Bu, takım kalitesini düşürmez. 80-85 milyon Euro harcadığımız fakat şampiyon olmadığımız periyotlar oldu. Satmak için bir oyuncunun istenmesi lazım. Yapmak istediğimiz, bir değil birkaç yıllık takım. Bu takım da eleştirildiği kadar berbat değil. Çok âlâ başladık fakat hak etmediğimiz sonuçlar aldık.

“EN AZ BORÇ BİZDE”

Riva ve Florya’yı genel heyete getireceğim. Üyelere de ön bilgi verdim. Sayılar söylüyorlar, bağımsız kontrolün söylemiş olduği sayıları tartışıyorlar. Aç denetçi raporunu, ne yazıyorsa oku. Emlak Konut halka açık şirket. Denetlenmiş bilgiler üzerinden de tartışmalar var. Riva ve Florya’yı Galatasaray‘ı borçlarından kurtarabilecek biçimde kurgulamaya çalışıyoruz. Taraf olarak devlet, Emlak Konut, bankalar ve belediyeler var. Hepsi ile konuşuyoruz. İstediğimiz sonuç çıkarsa Galatasaray‘ın Bankalar Birliği’ndeki mevcut borcu kısa vakitte faiziyle bir arada ödenir. Gayrimenkulleri en yeterli biçimde değerlendireceğiz. Önemli bir finansal sıkıyönetim, fazlaca disiplinli yönetmek lazım. Türkiye’de hiç bir kulüp ziyan edemez. Bu bahtı yok. Üç büyüklerin içinde en az borcu olan Galatasaray.

“HATALAR KASITLI”

Önemli hakem yanlışlarına maruz kaldık. Birçoğuna da kasıtlı uğradık. Bunları TFF ve MHK’ye söylemiş olduk. Lakin hakemleri tartışmamamız, kendimize bakmamız lazım. Yeterli oynayıp hakemleri konuşturmamak lazım. Hakemlerimiz epeyce, fazlaca, epeyce makûs. Önemli paklık kaide. Bütün kulüpler de bunu söylüyor. VAR hakemi ile saha hakemi ayrılmalı. VAR’da daima protokol değişti. Evvelce hakem manzarası bile yayınlanmazdı. Bir ekip saha içi ve saha dışı etkenler oldu. Trabzon maçında birinci yarıdaki futbolu ligimizde oynayan yok. Bu sene o kadar hayli kırılma anı yaşadık ki, kolay değil. 2-3 atacağımız bir maçta her şey dönüyor.

“KAYINPEDERİM İSTEMEDİ BEN ZORU SEÇTİM”

Tenkit, bu koltuğun gereği. Kayınpederim Faruk Süren bu işlere girmemi istemedi. Yakınlarımın birçok da ‘Girme’ dedi. Ben kimseyi dinlemedim. Seçimi kaybetseydim ‘Biz demiştik’ konuşmaları hazırdı. Artık de biroldukça tanıdığımın konuşması hazır. Kolay bir yol seçebilirdim lakin zoru seçtim. Faruk Lider ‘Bizi dinlemiyorsun’ dedi bu işlere girince. Galatasaray konusunda fazlaca anlaşamadığımız nokta var.

“MENAJER BATAKLIĞI VAR”

Türk futbolunda menajer bataklığı kelam konusu. Geçmişe gidebileceğimiz kadar gidip, kim, hangi menajer kaç para aldı, hepsini kamuoyuna açıklayacağız.

“ALİ KOÇ İLE ÇIKARIMIZ ORTAK!”

Ligin marka kıymeti fazlaca kıymetli. Birbirimizle arbede edersek, ufalan pastada daha epeyce zahmet yaşarız. Büyükler olarak birlikte hareket etmeliyiz. Hakemler, naklen yayın, cezalar konusunda birlikte çalışmamız lazım. Ali Koç ile irtibatımız ortak çıkarlar ismine kıymetli.

Burak Elmas, Galatasaray, Spor, Haberler