“Kalemi vermezsen oksijeni keserim” diyerek bir hastayı canından eden işçinin tabiri ortaya çıktı: İş inada bindi

Firat34

New member
Davası açılan olay, 20 Şubat 2020’de Şişli’deki hastanede meydana geldi. Hastanenin ağır bakım ünitesinde bakılırsav yapan biyomedikal işçisi Fatih K., ağır bakımda hemşire Ekrem K. ile karşılaştı. bir süre sohbet eden ikiliden Ekrem K. elindeki evrakları imzalamak için Fatih K.’nin cebindeki kalemi aldı. Kalemi geri isteyen Fatih K. karşılık bulamayınca Ekrem K.’yi ‘Kalemimi ver yoksa oksijen vanasını kapatırım’ diye tehdit etti. Ekrem K. kalemi vermemekte ısrar etti. Bunun üzerine Fatih K. oksijen panosunu açarak ağır bakıma oksijen veren vanayı kapattı. Yaklaşık 1 dakika daha sonra alarmların çalması üzerine hemşire Ekrem K. ağır bakımdaki hastaların yanına koştu. Bu sırada ağır bakımda yatan Yusuf Sinan, oksijen yetersizliğinden ajite oldu. Sinan Ekrem K.’nin müdahalesine karşın kurtarılamayarak ömrünü kaybetti.

“İŞ İNADA BİNDİ”

hadiseden daha sonra hastane idaresi biyomedikal işçisi Fatih K. hakkında idari soruşturma başlattı ve işçinin hastaneyle olan ilişiğini kesti. Yapılan soruşturma kapsamında olaya tanıklık eden tabip ve ağır bakımı çalışanların tabirleri alındı. Olayla ilgili sözü alınan Fatih K.’nin de “Yoğun bakım ünitesinden öteki bir hemşire tarafınca çağırıldım. Akşam 16: 00 sıralarında üniteye geldim. Ekrem ile karşılaştık. Cebimdeki kalemi aldı. Gitti. Gel dedim. Beni dinlemedi. Ben de iş inada bindiği için oksijen vanasını kapatıyorum, gel’ dedim. O anda aklıma o geldi. Kapattıktan daha sonra gel kendin aç dedim. Vanayı kapattıktan daha sonra çabucak alarm çalmadı. Yaklaşık 1 dakika daha sonra alarm çaldı. Ben de olay yerinden ayrıldım. Ağır bakım ünitesindeki hoca bana kızdı. Yapmamam gereken bir şeydi. Çok üzgünüm. Yaptığım şeyin hiç bir açıklaması yok” dediği öğrenildi. Hastane, Fatih K.’nin tabirinin akabinde olayı isimli boyuta taşıdı. Soruşturmanın akabinde kuşkulu Fatih K. hakkında “Taksirle mevte sebep olmak’ kabahatinden dava açıldı.

“HABERLERDEN ÖĞRENDİK”

Olayın akabinde ömrünü kaybeden Yusuf Sanin’in ağabeyi Ayhan Sanin, “Abim soğuk algınlığı yüzünden hastaneye yattı. Yürüyerek gittiği hastanede bir gün olağan odada kaldı ama daha sonra kötüleşince ağır bakıma alındı. Ağır bakımdaki tedavisi devam ederken kendini toparladı ancak orada kalmaya devam etti. daha sonra yeniden entübe oldu, tekrar kriz geçirdi. bir daha düzeldi ancak 4-5 saat daha sonra abimin vefat ettiğini öğrendik. Biz yalnızca abimin kriz geçirdiğinden haberdardık. Haberlerden daha sonra öğrendik. Eşi geçen sene öğrenmiş, dava açmış biz de o davanın takipçisi ve destekçisi olacağız” dedi.

Demirören Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri