Kayseri’de 70 yaşındaki bayan aşı yardımıyla Kovid-19’u ayakta atlattı

sable

New member
KAYSERİ (AA) – Kayseri‘de 70 yaşındaki Selime Keser, yakalandığı yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yaptırdığı 3 doz aşı yardımıyla hastaneye gitmeden atlattı.

Vilayet Sıhhat Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, hastanede Kovid-19 tedavisi goren 92 yaşındaki annesinin yanında refakatçi olarak kalan Keser’e yapılan PCR testi müspet çıktı.

Annesini kaybeden bayan, daha evvel 3 doz aşı olduğu için hastaneye gitmeden meskeninde hastalığı geçirerek düzgünleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keser, daha evvel iki doz Sinovac, bir doz da BioNTech aşısı yaptırdığını ve bir sorun yaşamadığını söz etti.

Üçüncü doz aşıdan 3 ay daha sonra hastalığa yakalandığını anlatan Keser, şunları kaydetti:

“Annem koronavirüs olmuştu, yanında refakatçi kaldım. Herbiçimde orada kaptım. Kendi isteğimle hastaniçin çıkınca test yaptırdım, ‘pozitif’ dediler. hiç bir ağrım, sızım yoktu. Konuta geldim, her işimi yaptım. 5. gün annem vefat etti. Aşıdan ziyan görmedik. Düzgün olmasa bu kadar insanın aşı olacağını sanmıyorum. 4. aşıyı olalım diye can atıyoruz. Yeğenim var aşıya epeyce karşı. 4 çocuğu ile hepsi koronavirüs oldu. Hastalığı meskende ağır bir biçimde geçiriyorlar. Artık aşı olmaya karar verdi. Ben hastane yüzü görmedim, konutta de hayli rahat geçirdim. Kapı dışına çıkmadım, konuta kimseyi almadım. Herkes kesinlikle aşı olmalı. Aşının yararı fazlaca büyük.”

“Aşı takvimine kesinlikle uyalım”

Vilayet Sıhhat Müdürlüğü Halk Sıhhati Hizmetleri Lideri Dr. Ahmet Özyalçın da Keser’in aşılarını vaktinde olduğunu ve hastalığı meskeninde rahat biçimde geçirdiğini aktardı.

Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanların aşılarını tam yaptırmaları durumunda hastalığı meskenlerinde rahat geçirebildiğine dikkati çeken Özyalçın, “Hastaneye yatma muhtaçlığı olmayabilir. Hastaneye yatmış olsa bile ağır bakıma geçmeden taburcu olup güzelleşebilir. O yüzden aşı takviminde önerilen biçimde aşılarımızı kesinlikle yaptıralım ki kendimizi muhafazaya alalım. Bilhassa kronik hastalıklarımız var ise, aşikâr yaş kümesinin üzerindeysek aşı takvimine kesinlikle uyalım. Bakanlığımızın ve Bilim Konseyimizin tavsiyeleri doğrultusunda aşımızı yaptıralım, hem kendimizi koruyalım birebir vakitte bu hastalığın bitirilmesi için katkıda bulunalım.” tabirlerini kullandı.