Kovid-19 tedavisi goren gebe bayan aşısını ertelemenin pişmanlığını yaşıyor

sable

New member
HATAY (AA) – Hatay‘da Kovid-19 niçiniyle hastanede tedaviye alınan ve teneffüs aygıtına bağlanan 6 aylık gebe Sabahat Tatlı, aşısını ertelemenin pişmanlığını yaşıyor.

Reyhanlı ilçesinde oturan 24 yaşındaki Tatlı’nın yaklaşık 3 hafta evvel yaptırdığı Kovid-19 testi olumlu çıktı.

Hastalığın birinci vakit içinderını yavaşça geçiren lakin birkaç gün evvel şikayetleri artan Tatlı, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bu vakte kadar aşı olmayı erteleyen Tatlı, koronavirüs servisinde oksijen takviyesiyle hastalığı atlatacağı ve bebeğine kavuşacağı günü bekliyor.

Sabahat Tatlı, AA muhabirine, testinin olumlu çıkmasının akabinde birinci günlerde hayli fazla belirti yaşamadığını söylemiş oldu.

Gün geçtikçe durumunun ağırlaştığını anlatan Tatlı, “Çok yorulmaya başladım. Çok fazla öksürüyordum. Ciğerlerimde ağrı hissediyordum. Bu sırada ciğerlerimden kan gelince hastaneye gitmek zorunda kaldık.” dedi.

Tatlı, konuşmakta bile zorlandığını, hastalığını epeyce ağır geçirdiğini ve aşı yaptırmamanın pişmanlığını yaşadığını belirterek, “Herkes aşı olsun. Çok berbat bir hastalık. Allah kimseye yaşatmasın. O kadar makus bir şey ki vefattan beter. İnsanın kalbine bile vuruyor. Ciğerlerim yorgun, ellerim ve ayaklarım tutmuyor, yemek yiyemiyorum. Bir de gebeyim. O kadar berbatım ki anlatamam.” tabirlerini kullandı.

Aşılarını tamamlayan eşinden “aşı olun” daveti

Faruk Tatlı da kendisinin aşılarını tamamladığını lakin eşinin hamileliği niçiniyle ertelediğini lisana getirdi.

Son günlerde sıhhat durumunun berbata gitmesi üzerine eşini hastaneye yatırmak durumunda kaldıklarını anlatan Tatlı, şunları kaydetti:

“Hamile olduğu için de aşı olmak istememişti. 3 aylık olduktan daha sonra olabileceği söylendi lakin kendisi bir daha de güvenemedi. O sebeple bu kadar ağır geçiriyor. Aşı olsaydı tahminen de bu kadar ağır olmayacaktı. Artık pişmanlık duyuyor. her insanın aşı olmasını tavsiye ediyoruz. Olmayanların neler çektiğini lakin bizim üzere çekenler bilir.”

Tatlı, hastanede kendilerine her türlü imkanın sağlandığını belirterek, sıhhat çalışanlarına teşekkür etti.

AA / Erdal Türkoğlu – Son Dakika Haberleri