Kronik Yara Bakım Servisi güzelleşmeyen yaralara merhem oluyor

sable

New member
Kronik Yara Bakım Servisi güzelleşmeyen yaralara merhem oluyor

Hastalara vaktinde müdahale uzuv kayıplarının önüne geçiyor

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Boran Yalçın:

“Türkiye’de 1 yılda 10 bin şeker hastası uzuv kaybı yaşıyor”

Kütahya’dan gelen şeker hastası Murat Şenkal:

“Ayağım epey berbattı, lakin burada iyileşiyor”

ESKİŞEHİR – Eskişehir Kent Hastanesi‘nde açılan Kronik Yara Bakım Servisi, çeşitli sebeplerden güzelleşmeyen yarası olan hastalara vaktinde müdahale ederek uzuv kayıplarının önüne geçiyor.

Eskişehir Kent Hastanesi bünyesinde bulunan Kronik Yara Bakım Servisi, 1 Temmuz prestijiyle hizmete açıldı. Cilt hastalıkları ya da şeker hastalığı üzere niçinlerden bedeninde güzelleşmeyen yarası olanların öncelikli olarak tercih ettiği servis, 14 günlük müddet içerisinde bölgedeki farklı vilayetlerden hasta kabul etmeye başladı. Kronik Yara Bakım Servisi’ne Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik, Bursa ve Yalova üzere vilayetlerden hastalar geliyor. Farklı branşlardan alanında uzman hekimlerin bir ortaya geldiği serviste, Dahiliye ve genel cerrahinin yanı sıra ortopedi, kalp damar cerrahi ve plastik cerrahi uzmanları da tedavi sürecine katkıda bulunuyor.

“Vatandaşlarımız için kaliteli bir sıhhat hizmeti”

Uzman tabiplerin yara tedavisinde en uygun hizmeti verdiklerini lisana getiren Eskişehir Kent Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici, “1 Temmuz prestijiyle Kronik Yara Bakım Servisi’ni açarak bir adım daha öteye gitmiş oluyoruz. Buna paralel olarak Kronik Yara Bakım Polikliniği de faaliyete geçmiş bulundu. Vatandaşlarımız için hem güzel bir hizmet tıpkı vakitte kaliteli bir sıhhat hizmeti verebilecek bir adım. Hasta kümesine göre farklı branştan doktorların birlikte bir kombinasyon ile hizmet verdiği servis olması açısında epeyce kıymetli. Hastaların dahili hastalık sorunları olabilir, örneğin şeker hastası. Ameliyat yahut gibisi süreçler var, genel cerrahi hastası oluyor. Biz bu serviste bütün branşlardan tabip arkadaşlarımızı bir ortaya getirdik. Hastalar servise geldikleri andan itibaren dahiliye ve genel cerrahi doktorları tarafınca bedellendiriliyor. Enfeksiyon hastalıkları doktoru tarafınca da enfeksiyon açısından değerlendirilip tedavi yaklaşımları başlıyor. Kütahya, Afyon, Bilecik, Bursa ve Yalova’dan da hastalarımız geliyor. Etraftan gelen kronik hastalığı bulunan hastalarımıza, multidisipliner bir yaklaşımla hizmet veriyoruz” diye konuştu.

“Türkiye’de 1 yılda 10 bin şeker hastası uzuv kaybı yaşıyor”

“Son senelerda gelişen tedavileri de burada uyguluyoruz”

Farklı alanlardan uzman doktorların iştirakiyle en yanlışsız tedaviyi uyguladıklarını aktaran İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Irmak Kaya, “Biz burada multidisipliner bir yaklaşım sergiliyoruz. Hem dahiliye sorunu olan hastaların problemlerini çözmeye birebir vakitte cerrahi açıdan hastaların tedavilerinin yürütülmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu ünitede haftalık kurullar düzenliyoruz. Ortopedi uzmanı, kalp damar cerrahı ve plastik cerrahımız da vakit zaman takımımıza iştirak ediyorlar. Hastalar yattığı vakit takımla bir arada bakarak ne cins bir tedavi uygulayacağımıza karar veriyoruz. Günlük olarak pansumanlar yapılıyor ve yaranın güzelleşme süreci takip ediliyor. Son senelerda yara bakımında gelişen tedavileri de burada uyguluyoruz” formunda konuştu.

“Ayağım epeyce berbattı, lakin burada iyileşiyor”

Şeker hastalığı niçiniyle ayağında yara oluşan ve Kütahya’dan Eskişehir Kent Hastanesi Kronik Yara Bakım Servisi’ne tedavi için gelen Murat Şenkal, “Birfazlaca hastaneyi gezdim ama şifa bulamadım. 13 gündür buradayım. Ayağım fazlaca berbattı lakin 13 günde kıymetli bir aralık aldık. Ayağım sıradan güzelleşti ve âlâ bir durumdayım. Burada çalışan çalışanlar epey güzel. Diyabetten kaynaklı, ayak başparmağımın yanındaki parmak kesildi. Tahlil bulamadılar. Eskişehir’de de birkaç hastaneye gittim lakin orada da tahlil bulamadım” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Abdullah kuvvetli