Lise Mezunları Için Polislik Başvuruları Ne Zaman 2024 ?

Emre

New member
Lise Mezunları İçin Polislik Başvuruları Ne Zaman 2024?

Polislik mesleği, pek çok kişi için prestijli ve saygın bir iş olmanın yanı sıra, toplum hizmetinde bulunmak isteyenler için önemli bir kariyer seçeneğidir. Lise mezunları da polis olma hayalini kurarak, bu alanda eğitim almak ve mesleğe adım atmak isteyen adaylar arasında yer almaktadır. 2024 yılında lise mezunları için polislik başvurularının ne zaman yapılacağı ise merak edilen bir konudur. Bu yazıda, lise mezunları için 2024 yılı polislik başvuru tarihleri, başvuru şartları ve süreci hakkında detaylı bilgilere yer verilecektir.

2024 Yılı Polislik Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Lise mezunları için polislik başvuru tarihleri her yıl, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan sınav takvimi doğrultusunda belirlenir. 2024 yılı için polislik başvurularının ne zaman yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, genellikle başvurular ilkbahar ve yaz aylarında başlamaktadır. 2023 yılında başvurular Mayıs ayında alınmış ve bu dönemde polislik alımları için başvurular başlamıştır. Bu bağlamda, 2024 yılı için de başvuruların benzer bir dönemde başlaması beklenmektedir.

Başvuruların tam tarihi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde duyurulacak olup, adayların başvuru için gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Lise Mezunları İçin Polislik Başvuru Şartları Neler?

Polislik başvurusu yapmak isteyen lise mezunlarının bazı temel şartları taşıması gerekmektedir. 2024 yılında da bu şartlar büyük ölçüde değişiklik göstermemiştir. Polislik başvurusu yapacak adaylarda aranan başlıca şartlar şunlardır:

1. Eğitim Durumu: Adayların en az lise veya dengi bir okuldan mezun olmaları gerekmektedir. Üniversite mezunları da başvuruda bulunabilir, ancak lise mezunlarının da başvuru yapabilmesi polis alımlarının en önemli özelliğidir.

2. Yaş Şartı: Başvuru yapmak isteyen adayların genellikle 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 26 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda yaş sınırı 27’ye kadar esnetilebilir.

3. Boy ve Kiloya Dair Şartlar: Polislik başvurularında adayların boy ve kilo oranları da önemli bir faktördür. Boy şartı, erkek adaylar için genellikle 1.67 cm ve kadın adaylar için ise 1.62 cm olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte, adayların vücut kitle indeksinin belirli bir aralıkta olması gerekmektedir.

4. Sağlık Durumu: Polislik başvurusu yapacak adayların herhangi bir sağlık problemleri olmamalıdır. Ayrıca gözlük kullanmayan adaylar tercih edilmektedir. Adaylar, belirtilen sağlık şartlarını taşıdıklarına dair rapor almak zorundadır.

5. Adli Sicil Kaydı: Polislik başvurusu yapacak adayların herhangi bir adli sicil kaydının olmaması gerekmektedir. Suç işlememiş olmak ve kamu hizmetine uygun bir geçmişe sahip olmak zorunludur.

Polislik Başvuru Süreci Nasıl İşler?

Lise mezunları için polislik başvuru süreci, birkaç aşamadan oluşmaktadır. Bu süreçte adaylar, ilk olarak başvurularını online olarak yapar, ardından çeşitli aşamalardan geçer. İşte polislik başvuru sürecinde adayları bekleyen aşamalar:

1. Başvuru ve İnceleme: Polislik başvurusu için adaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online başvuru sistemi üzerinden başvurularını yaparlar. Başvurular, belirli bir tarihler arasında alınır. Başvurunun ardından, adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları kontrol edilir.

2. Yazılı Sınav: Başvurusu kabul edilen adaylar, yazılı sınava katılmak zorundadır. Bu sınavda adaylar, genel kültür, Türkçe, matematik ve çeşitli mesleki bilgilere dair sorularla karşılaşırlar.

3. Fiziksel Yeterlilik Testi: Yazılı sınavı geçen adaylar, fiziki yeterlilik testine tabi tutulurlar. Bu test, adayların fiziksel dayanıklılık ve hız gibi kriterlere göre değerlendirilmesini sağlar.

4. Mülakat ve Değerlendirme: Fiziksel yeterlilik testini geçen adaylar, mülakata çağrılırlar. Mülakat, adayın kişisel özelliklerini, psikolojik durumunu ve polislik mesleğine uygunluğunu değerlendirmek amacıyla yapılır. Ayrıca, mülakatta adayın konuşma tarzı, duruşu ve karakteri de gözlemlenir.

5. Sağlık Kontrolü ve Sonuçlar: Son aşamada ise adaylar, sağlık kontrollerinden geçirilir. Bu aşamada, polis olmak için gerekli sağlık şartlarını taşıyıp taşımadıkları kontrol edilir. Sonuçlar açıklandıktan sonra, başarılı olan adaylar polis akademisinde eğitime başlarlar.

Polislik İçin Eğitim Süreci Nasıldır?

Lise mezunları için polislik başvurusu yapıldığında, başarılı olan adaylar için eğitim süreci başlamaktadır. Adaylar, polislik mesleğine uygun bir şekilde eğitilmek üzere Polis Meslek Yüksekokulu veya Polis Akademisi'ne yerleştirilirler. Bu eğitim süreci, yaklaşık 2 yıl sürmektedir. Eğitim sırasında, adaylar mesleki bilgiler edinirken, aynı zamanda fiziksel olarak da güçlendirilmektedirler.

Eğitimde verilen dersler, hukuk, güvenlik, halkla ilişkiler, suç öncesi ve sonrası faaliyetler gibi çeşitli konuları kapsamaktadır. Eğitim sonunda başarılı olan adaylar, mezuniyetlerini takiben, polis olarak göreve başlamaktadırlar.

Lise Mezunları İçin Polislik Başvuruları 2024 Hakkında Sık Sorulan Sorular

1. Lise Mezunu İçin Polislik Başvuru Şartları Nelerdir?

Lise mezunu adaylar için polislik başvurusunda eğitim durumu, yaş, sağlık, adli sicil kaydı, boy ve kilo gibi şartlar bulunmaktadır. Bu şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

2. Polislik Sınavı Hangi Tarihlerde Yapılacak?

2024 yılı için polislik başvuru tarihleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından duyurulacaktır. Genellikle başvurular Mayıs veya Haziran ayında yapılmaktadır.

3. Polislik Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Polislik eğitimi yaklaşık 2 yıl sürecek bir programdır. Eğitim, hem teorik hem de uygulamalı dersleri kapsamaktadır.

Sonuç olarak, lise mezunları için polislik başvuru süreçleri, belirli tarihlerde yapılmakta ve başvurular Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sınavlarla alınmaktadır. Adaylar, başvuru şartlarını taşıdıkları takdirde, fiziksel ve yazılı sınavları geçerek polislik mesleğine adım atma fırsatını elde edebilirler.