Lösemiyi kemik iliği nakliyle yenen down sendromlu Afra’ya “kahramanı”ndan mektup

sable

New member
Down sendromlu lösemi hastası Afra Eylül‘e (5) kök hücre bağışlayan donör, bir çocuğun yaşama tutunmasını sağladığı için yaşadığı memnunluğu mektupla anlattı.

İzmirli Altun ve Recep Otomobilci çiftinin birinci çocuğu olan down sendromlu Afra Eylül’e çabucak hemen 1,5 yaşındayken Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde Akut Myeloid Lösemi teşhisi konuldu.

Uzun müddet hastanede kalan ve kemoterapi bakılırsan çocuğun yaşaması için tek devanın kemik iliği nakli olduğu tespit edilince uygun donör için arayış başladı.

Yurt ortasında bulunan 3 donörün en uygunundan alınan kök hücrenin 28 Haziran 2019’da nakledilmesiyle Afra Eylül de sıhhatine kavuştu. Ailenin başarılı nakil süreciyle yaşadığı sevinç, donörden gelen ve düzgün dileklerin yer aldığı mektupla katlandı.

Sıhhat Bakanlığı Sıhhat Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kan ve Kan Eserleri Dairesi Başkanlığı TÜRKÖK Ulusal Kemik İliği Bankası aracılığıyla gönderilen mektupta ismi çabucak hemen açıklanmayan donör, Afra ve ailesine şu biçimde seslendi:

“Ben üniversite öğrencisiydim bağış yaptığımda, artık ikinci üniversite için hazırlanıyorum. Bir gün arkadaşlarla konuşurken aklıma geldi. ‘Kızılaya donör olmuştum lakin aramadılar.’ dedim ve yarım saat daha sonra Kızılay tarafınca arandım. Bu tesadüf inanın beni hayli şaşırttı. Telefondaki kişi 3 yaşına girmemiş bir kız çocuğuyla yüzde 100 ahenk sağladığımı söylemiş oldu ve epeyce keyifli oldum. bu biçimde zahmetsiz bir sürecin bu kadar umut vadediyor olması memnunluk verici.

Yaşadığınız zorlukları az epey kestirim edebiliyorum. bir daha olsa bir daha veririm. Umarım pandemide zorluk yaşamamışsınızdır. Umarım hoş günleriniz olmuştur minik ile. Umarım tanışma fırsatımız olur. Allah yardımcınız olsun. Kendinize dikkat edin, hoş günler sizinle olsun.”

Anne Altun Otomobilci: “Mektubu 500 sefer okudum”

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan Altun ve Recep Otomobilci, AA muhabirine, kızlarını hayata bağlayan donöre, nakil sürecini yapan sıhhat çalışanına ve sıkıntı süreçte yanlarında olan herkese minnet duyduklarını anlattı.

Anne Altun Otomobilci, kanser tedavisinin uzun sürdüğünü ve problemli geçtiğini tabir ederek, kök hücre naklini sabırsızlıkla beklediklerini lisana getirdi.

Hekimler nakil sürecine karar verince toplumsal medyadan da kampanyalar başlatıldığını ve aylar daha sonra uygun donörün bulunduğunu belirten Otomobilci, “Çok şükür bugünlere geldik. Donörden bize gelen mektup da büsbütün sürpriz oldu. Bizim ona minnet borcumuz var. Mektubu 500 kere okudum. Her keresinde farklı hisler yaşadım.” dedi.

Otomobilci, donör ve hastanın buluşması için 2 yıllık resmi sürecin tamamlandığını ve her iki tarafın da isteğiyle bir ortaya gelebileceklerini lisana getirerek, “Kızım şu an onun kanını taşıyor, tahminen özelliklerini de taşıyordur. Ona ne kadar teşekkür etsem az. Umarım en kısa müddette birbirimizi gorebiliriz ve yüz yüze teşekkür etme fırsatı bulabiliriz.” diye konuştu.

“Rabb’im bize yaşattığın mutluluğun kat kat fazlasını sana yaşatsın”

Anne Otomobilci, donöre teşekkür etmek için bir mektup yazdıklarını da tabir etti.

Afra’nın ailesi, çabucak hemen ismini öğrenemedikleri donöre yazdıkları teşekkür mektubunda şu tabirleri kullandı:

“Merhaba kızımın muhteşem kahramanı. Hissettiklerimi, hislerimi, minnetimi buraya sığdırmam imkansız. Mektubu tekraren okudum. 2 yıl boyunca daima bu mektuplaşmayı bekledim. Öncelikle seni yetiştiren anne ve babanın ellerinden öperiz. Sana bütün kalbimizle teşekkür ediyoruz. Sabırsızlıkla tanışacağımız günü bekliyoruz. Rabb’im senin bize yaşattığın mutluluğun kat kat fazlasını sana yaşatsın. Allah’a emanet ol, kalbi hoş donörümüz.”

Üniversiteyi ailenizin yanında mı okumayı tercih edersiniz diğer bir kentte mi?

— Haberler.com (@Haberler) September 16, 2021