Mustafa Cengiz’den FFP muştusu: 1 yılımız bulunmasına karşın çıkış yaptık

Firat34

New member
Galatasaray Lideri Mustafa Cengiz, 19 Haziran’da yapılacak seçim öncesi açıklamalarda bulundu. Cengiz, UEFA ile FFP muahedesinin resmen bittiğini duyurdu.

“UEFA’YA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Mustafa Cengiz yaptığı açıklamada, “Bugün biraz rahatsızım. Üst üste 3 terapi birden olunca yordu beni. Fakat bir daha de bir Galatasaraylı olarak dimdik ayaktayım. Bir muştuyu topluluğuma vermek istiyorum. Geldiğimiz günden beri FFP ile uğraştık. UEFA sağ olsun bizi fazlaca uygun dinledi. 2+1 ceza alacakken, 4 yıl yapılandırma yaptık. CAS’a gittik, onu da kazandık. Lakin UEFA bizi sınırladı. Transferlerde, satmadan alamazsın kuralı fazlaca zorladı bizi. Tahminen bunu taraftara anlatamadık. Tenkide asla kızmam. Haklı bir eleştiriyse ders alırım. 3 yılda 2 şampiyonluk aldık, 2 de kupa aldık. Bu, topluluğun gücünden geliyor. Bugün vereceğim sevinçli haber, bugün prestijiyle 1 yılımız bulunmasına karşın FFP’den çıkış yaptık. UEFA’ya epey teşekkür ederim. Bize ikna oldular” sözlerini kullandı.

“İDARİ, MALİ VE SPORTİF KISITLAMALAR TÜMÜYLE KALDIRILMIŞTIR”

Mustafa Cengiz’in açıklamalarından kısa bir süre daha sonra resmi siteden yapılan açıklamada, “Kulübümüz, UEFA ile 13 Haziran 2018 tarihinde imzaladığı Uzlaşma Mutabakatı’na tam ahenk göstermesinin akabinde Uzlaşma Muahedesi kapsamında öngörülen müddetten 1 yıl erken çıkmak gayesiyle 2021 yılının Şubat ayında müracaatta bulunmuştur. UEFA’nın ilgili üniteleri tarafınca son 3 mali yıl sonuçları ve 2020/21 mali yıl öngörüleri üzerinde yapılan incelemelerin akabinde kulübümüzün başa baş kriteri başta olmak üzere Uzlaşma Muahedesi’nin tüm koşullarına tam ahenk gösterdiği tespit edilmiştir. Bugün UEFA Kulüp Finansal Denetim Ünitesi Baş Müfettişi Sn. Yves Leterme tarafınca kulübümüze gönderilen yazıyla birlikte kulübümüz, Uzlaşma Mutabakatı kapsamından çıkmıştır. Bu kararla birlikte kulübümüz için Uzlaşma Mutabakatı kapsamında uygulanan idari, mali ve sportif kısıtlamalar tümüyle kaldırılmıştır” sözleri kullanıldı.