Mustafa Cengiz’in suçlama yönelttiği Hataylı Billong’dan sert karşılık: Sinema senaryosu yazmış

Firat34

New member
Geçen dönem Atakaş Hatayspor forması giyen ve Beşiktaş maçındaki performansı niçiniyle tartışmaların odağında olan Jean-Claude Billong, argümanlarla ilgili yaşadığı sorunları ve türel olarak izleyeceği yoldan bahsetti.

“HİÇBİR FİKRİM YOKTU”

Suçlamaların merkezindeki Billong, “Bu dönemi bitirdikten daha sonra bu biçimde kuvvetli söylentilerin çıkacağı hakkında hiç bir fikrim yoktu. Benim için şok edici. Bu savlar hakkında net kanıtlar getirmelerini istiyorum. A’dan Z’ye söylenen her şey palavra. Gönderildiğimi ya da bu biçimde bir şey olacağını duydum. Bunlar da büsbütün yalan” dedi.

“BİR SENARYO YAZDILAR”

Kamerunlu stoper, “Her şey bir sinema senaryosu gibi! Kimileri bir senaryo yazdı ve bunu herkese anlattı. Bütün bunların akabinde bir karşılık olacak ve ben de savunmamı yapacağım. Avukatımla görüşüyorum. Bu dava imajıma ziyan veriyor. Bu niçinle yasal olarak neler yapabileceğimi konuşuyorum” tabirlerini kullandı.

“BU ATAKLARI ANLAYAMADIM”

Beşiktaş maçında makûs oynaması karşılığında Vincent Aboubakar tarafınca Kamerun Ulusal Ekibine seçildiği argümanları karşısında Billong, “Her vakit Kamerun Ulusal Kadrosu forması giymek için gayret ettim. Seçildiğim sırada da hücumlara uğradım. Ben bu atakları anlayamadım” kelamlarıyla konuşmasını noktaladı.

MUSTAFA CENGİZ TAM OLARAK NE DEDİ?

Galatasaray Kulübü Lideri Mustafa Cengiz, Vincent Aboubakar’la maç öncesinde görüştüğü argüman edilen Jean-Claude Billong hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

GS TV’de konuşan Mustafa Cengiz, “Billong olayı çıktı, mahrem olduğu için duyuramadık. Mahrem diye, kanıtlarıyla birlikte TFF’ye anında gönderdik. Bir yayıncı kardeşimiz, bunu flu da olsa yayınladı. Biz, birebir gün, kanıtlarıyla bir arada TFF’ye başvurduk. Beşiktaş topluluğundan özür dilerim. Ben Beşiktaşlıların hakkıyla, erdemiyle yürüdüğünü biliyorum. Beşiktaşlılar, Fenerbahçeliler, benim en yakın arkadaşlarım. Lakin onların idaresi, onların ismine bir yanılgı yapıyorsa açığa çıksın. Bir şey yaptınız demiyorum. Beşiktaş yaptı demem. Kuşkularımız var dedik, siz lütfen bunu aklayın dedik. Beşiktaş bir yanlış yapsa, ben gurur mu duyarım? Fenerbahçe bir yanlış yapsa, ben sevinir miyim? Üzülürüm” dedi.