Navalny, Rus hapishanesinde tecrit edilmeye devam edeceğini söyledi

Tuncer

New member
Hapisteki Rus muhalefet lideri Aleksei A. Navalny Çarşamba günü, destekçileri onun hakkında huzursuz olmaya devam ederken, bir Rus ceza kolonisi içindeki “hücre tipi bir tesise” nakledildiğini ve bunun ziyaretsiz kalma süresini muhtemelen bir yıldan fazla uzatacağını söyledi. kendisinin kötüleşen fiziksel durumu.

Navalny, “Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan deliler ve seri katillerin bile ziyaret etme hakkı var ama benim yok” dedi. Twitter’da yazdı. “Pekala, zorluklar seni daha sert yapar, ama aynı şeyin çocuklarım için neden geçerli olduğunu anlamıyorum.”

Navalny, yeni tesiste Rus yasalarına göre mümkün olan en yüksek süre olan altı ay hizmet vereceğini ve önceki sekiz aydır olduğu gibi ziyaretlerinin reddedileceğini söyledi.

Avukatı Vadim Kobzev, hareketin Bay Navalny’nin sağlığını herhangi bir şekilde bozmaya yönelik açık bir girişim olduğunu söyledi. Twitter’dan Çarşamba günü. Hapishane yetkililerini Bay Navalny’ye kasıtlı olarak bir hastalık bulaştırmak ve ardından ona uygunsuz muamelede bulunmakla suçladı. Bay Kobzev, Bay Navalny’nin şiddetli mide ağrıları çektiğini ve yedi kilo veya 15 kilodan fazla kaybettiğini bildirdi.

Başkan Vladimir V Putin’in en önde gelen eleştirmenlerinden biri olan Bay Navalny, Batılı yetkililerin Kremlin tarafından gerçekleştirildiğini söylediği bir suikast girişiminden Almanya’da kurtulduktan sonra 2021’de Rusya’ya döndüğünden beri hapiste. Zamanının çoğunu hapishanede sözde ceza hücrelerinde geçirdi.

Son haftalarda sağlığıyla ilgili endişeler arttı ve Rus avukat, doktor ve milletvekillerinden oluşan grupların, onun için daha iyi tıbbi bakım talep etmek ve muhalefetlerinin önemli bir kovuşturma riskini alması için tam adlarını kullanarak nadiren kamuya açık dilekçeler vermesine yol açtı.

Bay Navalny’nin sözcüsü Kira Yarmysh, PKT olarak bilinen yeni tesisini “beton kafes‘ duvara zincirlenmiş bir yatakla. “Putin, Navalny’yi anında öldürmeye çalıştı” dedi. “Şimdi Putin ona işkence ediyor ve yavaş yavaş öldürüyor.”