Pankreas kanserini kemoterapinin yanı sıra ozon ve kupa terapisinin tesiriyle yendi

sable

New member
KIRŞEHİR (AA) – Kırşehir‘de yaklaşık 2 yıl evvel pankreas kanseri teşhisi konulan 70 yaşındaki Atalay Özcan, mevcut kemoterapi tedavisinin yanında Kırşehir‘de aldığı ozon ve kupa terapileriyle sıhhatine kavuştu.

Hipertansiyon ve diyabet hastası da olan Özcan, ayaklarında ve dizlerindeki ağrılar niçiniyle Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Tetkiklerde pankreas kanseri teşhisi konulması üzerine çocukları Özcan’ı Konya’ya götürerek Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi sürecini başlattı.

Burada yaklaşık 18 ay kemoterapi de dahil tedavi nazarann Özcan, bu süreçte Kırşehir’e geldiği vakit içinderda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bünyesindeki Klasik ve Tamamlayıcı Tıp Merkezinde ozon (bir rahatsızlığı ya da oluşan yarayı tedavi maksadıyla bedene ozon gazı uygulanması) ve kupa (hacamat) terapisi aldı.

Merkezde 12 seans ozon ve 3 seans kupa terapisi uygulanan Özcan, 18 ayın sonunda sıhhatine kavuşmanın memnunluğunu yaşadı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Kısmı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Esat Yücel, AA muhabirine, hastaya Konya’daki kemoterapi tedavisinin yanında ozon ve kupa terapileri uyguladıklarını söylemiş oldu.

Diyabet ve hipertansiyon üzere kronik rahatsızlıkları bulunan hastanın ozon ve kupa terapilerinden de büyük yarar gördüğünü belirten Yücel, “Hasta kemoterapiye, diyabet ve hipertansiyon tedavisine motamot devam etti. Bizim uyguladığımız bu destekleyici tedavilerle hastanın pankreas kanserinde muhakkak güzelleşmeler olduğunu gözlemledik. Kan şekeri ve basınçları daha güzel biçimde denetim altına alındı.” dedi.

Tedaviyle ilgili bilgi veren Yücel, şunları kaydetti:

“Hasta teşhis konduktan daha sonra kemoterapi tedavisine başlamış, rutin orta denetimleri, takipleri yapılmakta iken bize ozon ve kupa terapisi için başvurdu. Hastanın rutin tetkiklerini inceledik. Ozon ve kupa terapisi için uygunluğunu değerlendirdik. Rastgele bir sakıncası olmadığı kanaatine varınca hastaya haftada bir ozon terapisi, 6 ayda bir kupa tedavisi uyguladık. Ozon tedavisini 12 seans aldı, kupa tedavisini ise 3 seans uyguladık. Mevcut kemoterapilerine ek olarak ozon ve kupa terapiyle hastada önemli manada güzelleşmeler oldu.”

“İnanamadılar, karışmış olabilir diye, iki üç kere analiz aldılar”

Atalay Özcan da hem kemoterapi tıpkı vakitte ozon ve kupa terapileri yardımıyla sıhhatine kavuştuğunu vurgulayarak, “18 ay evvel dermansızlık yaşadım, hiç yürüyemedim. Ayaklarım ucundan ağrı giriyordu, dizlerime kadar geliyordu. Kendimi kaybediyordum, hiç kimseyi tanıyamıyordum ağrıdan. Rahatsızlığım başladığında bana 3 ay ömür vermişlerdi. 18 ay sonunda aldığım kemoterapi, kupa ve ozon tedavisi ile analizlerim yüzde 99 güzel çıkıyor.” sözlerini kullandı.

Tabiplerin, analiz sonuçlarının 30’lu yaşlardaki sağlıklı bir bireyle birebir olduğunu dediğini aktaran Özcan, “Bunu tabipler söylemiş oldu. İnanamadılar, karışmış olabilir diye, iki üç kere analiz aldılar.” diye konuştu.

AA / Abdullah Yıldız – Son Dakika Haberleri