Papa Francis, iyi dileklerde bulunanlara hastanede kaldıkları süre boyunca destekleri için teşekkür etti

Tuncer

New member
Papa Francis, Roma’daki bir hastaneden taburcu olduktan iki gün sonra Pazar günü St.

Ara sıra “Viva il papa!” Pazar günleri inananlara hitap ettiği Apostolik Sarayı’ndaki bir pencerede beliren Papa’yı, İtalyanca “Yaşasın Papa!” anlamında selamladı. 86 yaşındaki Francis, Angelus duasını ve kutsamasını sunmadan önce, hastanede kaldığı süre boyunca hissettiği “sevgi, ilgi ve dostluk” için “minnettarlığını” dile getirdi.

Bu insani yakınlık ve manevi yakınlık benim için çok büyük bir yardım ve teselli oldu” diye ekledi. “Hepinize teşekkür ederim.”

Vatikan yetkililerine göre, Pazar günü yakıcı güneşin altında Aziz Petrus Meydanı’nda yaklaşık 15.000 kişi toplandı.

Miami’den bir grupla seyahat eden Roma Katolik inanç inşa eden bir topluluk olan Neocatechumenal Way’den bir misyoner olan Alexa Lopez, “Benim için çok duygusaldı” dedi. “Papa’yı ve kötü sağlığına, yaşına, yaşadığı tüm zorluklara rağmen sahip olduğu cesaretin gelip bize Tanrı’nın sevgisinin müjdesini getirdiğini görmekten çok mutlu olduğunu” söyledi. “

7 Haziran’da Francis, tipik olarak önceki ameliyatların sonucu olan ve ağrılı bağırsak tıkanıklıklarına neden olan kesi fıtığı olarak bilinen bir durum nedeniyle genel anestezi altında ameliyat edildi. Roma’daki Policlinico A. Gemelli hastanesinde dokuz gün yattı ve Cuma günü taburcu edildi. Doktorlar, önümüzdeki haftalarda dikkatli olması ve tamamen iyileşmesini sağlaması konusunda onu uyardı.

Aziz Petrus Meydanı’ndaki büyük ekranlarda çarşamba günü yapılacak genel seyirci gösteriminin iptal edileceği duyurulmuştu. Vatikan Cuma günü yaptığı açıklamada, kararın “ameliyatın ardından Kutsal Baba’nın iyileşmesini sağlamak için” alındığını söyledi.

Francis’in Dünya Gençlik Günü etkinliklerine katılmak üzere 2-6 Ağustos tarihlerinde Portekiz’i ve ardından 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde Moğolistan’ı ziyaret etmesi planlanıyor. Onu ameliyat eden cerrah Sergio Alfieri Cuma sabahı gazetecilere verdiği demeçte, Papa’nın operasyondan sonra “daha güçlü bir Papa” olduğu için yolculukları “eskisinden daha iyi” idare edebildiğini söyledi.

Pazar günü Aziz Petrus Bazilikası’nda bulunan Romalı bir rahip olan Peder Andrea Vigni, papanın “sesinin biraz yorgun olduğunu düşündüğünü, ancak onun geçirdiği gibi bir ameliyattan sonra bunun normal olduğunu düşünüyorum. Çalışan Angela Spera” dedi. Bir araba kiralama şirketi için ve Roma’nın kuzeyinden yaklaşık bir saatlik sürüş mesafesindeki Rieti’den ziyarete gelen Papa’nın davranışının güven verici olduğunu söyledi. “Her zaman sakin görünüyor, bu yüzden insanlar endişelenmesin” dedi.

Francis ayrıca Pazar günü Yunanistan açıklarında meydana gelen gemi kazasının kurbanları için dua etti: “Benzer trajedilerden kaçınmak için her şeyin her zaman yapılması için yalvarıyorum” dedi. Ve batı Uganda’da bir okula düzenlenen ve en az 37 kişinin hayatını kaybettiği “acımasız saldırının” kurbanları için dua etti.

“Barış için dua edelim” dedi, tıpkı “işkence görmüş Ukrayna’da” olduğu gibi.

Oklahomalı bir öğretmen olan Melissa Paruolo, papayı görünce “bunaldığını” söyledi. “İnanılmaz bir deneyimdi” dedi. Papa biraz nefessiz görünüyordu, “ama geri döndüğü ve insanlarla konuştuğu için çok mutlu görünüyordu.”