Sadettin Saran kongreyi işaret etti, Ümit Özat bombayı patlattı: Fenerbahçe’nin lideri aşikâr

Firat34

New member
Saran Group İdare Konseyi Lideri ve eski Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi Sadettin Saran, küçüklüğünden bu yana en büyük hayalinin sarı-lacivertli kulübün lideri olmak olduğunu belirtirken, bunu hiç bir vakit gizlemediğini söylemiş oldu. Fenerbahçe eski kaptanı Ümit Özat da, birinci kongrede Saran’ın lider olacağını öne sürdü.

“BAŞKANLIĞA AZ KALDI”

Avcılar Belediyesi’nde Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Avcılar’da Gençlik ve Spor Söyleşileri’nin birinci konuğu eski ulusal futbolcu Ümit Özat oldu. Özat konuşmaya başlarken, salondaki bir küme Fenerbahçeli taraftar ‘Efsane kaptan’ diye tempo tuttu. Özat, 10 yıldan bu yana görüşmediğini ve kendisinden hiç bir beklentisi olmadığı için vurgulamak istediği tıpkı salonda bulunan iş insanı Sadettin Saran’ın sarı-lacivertli grubun başkanlığına az kaldığını söylemiş oldu.

“FUTBOL VE SİYASETİ UYGUN BİLİYORUZ”

Ümit Özat, Türkiye’deki futbol iklimi hakkında, “yaşamım boyunca hiç bir vakit çıkar alakasına girmedim. Türk futbolu gerçek bir yerde değil. aslına bakarsan bu şartlarda düzelmesi mümkün değil. Futbolu bilen beşerler futbolu yönetmiyor. İşin ehli olmayan beşerler işin içerisinde. Türkiye’de her insanın ‘Bildiği’ iki şey var; Biri futbol, başkası siyaset. İkisinde de durumumuz ortada. Avrupa’da kulüp liderini seniçin seneye görürdük, burada soyunma odasında görüyoruz. Mevcut lidere bir soru soruyorlar; niye altyapıdan kimse yok. Diyor ki; Bir istakoz bile 5 yılda bir yetişir. Türk milletinin yüzde 90’ı istakozu ya televizyonda ya mecmuada görmüştür. Verdiği örneğe bak. Lakin para bende düdüğü ben çalarım diyor. Türk futbolunun özeti bu bence. Öteki gruplarda oynayan satabileceğiniz fazlaca sayıda isim var” dedi.

“GEÇMİŞ PERİYODUN DE KUSURLARI VAR

Özat Fenerbahçe hakkında yaptığı konuşmada ise”Saran, gelecekteki en yakın kongredeki lider adayı değil, lideridir. Kendisiyle 10 yıldan bu yana görüşmüyorum. Fenerbahçe’den 2007’de ayrıldım. Geçen 15 senede en az 5 şampiyonluk alman lazım. Senin forman aslına bakarsanız 2 puan, 1 puan alamıyorsan… Artık yalnızca Ali Koç’u eleştiriyoruz lakin geçmiş devrin de kusurları var” tabirlerini kullandı.

“SÖYLEYECEĞİMİ SÖYLEDİM”

Saran başkanlık adaylığı hakkında, “Kongre ortada yok. Artık o hususlara girmeyelim. Ben söyleyeceğimi söylemiş oldum. Aama küçüklüğümden beri en büyük hayalimdi. hiç bir vakit saklamadım. Birinci beni Aziz beyefendi idareye alırken de söylemiş oldum. İnşallah bir gün lider olurum dedi. bu biçimde Nihat beyefendi, ‘Oğlum bu biçimde bir şey söylenir mi?’ dedi. Niçin söylemeyeyim, benim hayalim” dedi.

Demirören Haber Ajansı – Spor

Sadettin Saran, Fenerbahçe, Ümit Özat, Spor, Haberler