Serap hemşireden davet: “Lütfen aşı olun”

sable

New member
Serap hemşireden davet: “Lütfen aşı olun”

Kırşehir’de 226 bin 208 doz aşı yapıldı

KIRŞEHİR – Sıhhat Bakanlığınca korona virüs tesirinden korunabilmek için başlatılan ve ülke genelinde hızlandırılmış biçimde sürdürülen aşılama çalışmalarında Kırşehirli Serap hemşire vatandaşlara davet yaparak aşı olmaya davet etti.

Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesinde annesi, babası, oğlu ve kendisi üzere hemşire olan ablasına da aşı yapan hemşire Serap Kuzu, insanları aşıya ikna etmenin sıkıntı olduğunu ancak aşı olunması gerektiğini söylemiş oldu. Olağana dönüşle bir arada aşı polikliniğinde çalışmaya başlayan Kuzu, “Sağlık Çalışanıyım. Aylardır pandemi ve aşı servisinde bakılırsav yapıyorum. Hastaneye gelen her vatandaşımıza aşının ziyanlı olmadığını anlatıyoruz. İnsanlarımızı ikna etmek fazlaca zor” dedi. Kendi sıhhati ile birlikte ailesi ve toplum sıhhatini da düşündüğünü aktaran Kuzu, “Ben sıhhatimi ve toplum sıhhatini düşünürken insanımızın da sıhhatini düşünmesini istiyorum. Aşı olunmasını tavsiye ediyorum. Lütfen aşınızı olun” diye konuştu.

Aşı servisi önünde sırasının gelmesini bekleyen ve aşı olunmasını tavsiye eden Öner Gökçebay ise her insanın aşı olmak için gerekeni yapmasını istedi. bir daha konutlara kapanmamak için aşı olmayanların da aşılanmasını isteyen Zeynep Küçükçiftçi de, “Evlere bir daha kapanmamak için yapılan ikazlara kulak kabartarak her insanın aşı olması gerektiğine inanıyorum. Herkes özgürlük istiyor. Dışarı da rahat olabilmek için de herkes aşısını yaptırsın” sözlerini kullandı.

Öte yandan, vilayet genelinde 226 bin 208 doz aşı yapıldı. 1. doz aşısını olan kişi sayısı 125 bin 952 iken 2. doz aşısını yaptıran kişi sayısı 83 bin 322 3. doz aşı olan kişi sayısı ise 16 bin 934 olarak Vilayet Sıhhat Müdürlüğü kaynaklarınca açıklandı. Kırşehir’de aşılamanın kıymetine dikkat çekmek için Sıhhat Bakanlığı tarafınca ülke genelinde başlatılan korona virüs aşı çalışmaları kapsamında MHRS randevu sistemi üzerinde yapılan birinci aşıyı Vilayet Sıhhat Müdürü Ali Bulut sıhhat işçisi ile birlikte geçtiğimiz Ocak ayında yaptırmıştı. Kentte kurulan taşınabilir çadırlarda aşı kampanyaları desteklenmiş Kırşehir Valisi İbrahim Akın da, aşılamanın değerine dikkat çekerek, yapılan aşılama çalışmalarını yerinde izlemişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Enderhan Öz