Son dakika: Ekonomi Reform Paketi açıklandı

ahmetbeyler

Active member

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Ekonomi Reform Paketini açıkladı.

Erdoğan, yeni dönemin dört temel üzerine oturtulacağını ifade etti. Erdoğan, bu maddelerin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat olacağını söyledi.

'Yerli ve milli ekonomi hedefliyoruz'

"Ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütme amacı bulunuyor. İhracatta yeni rekorlar kıran yerli ve milli ekonomi hedefliyoruz." diye konuşan Erdoğan, "Programın hazırlıkları sürecinde arkadaşlarımız taraflarla bir araya geldi, talep ve teklifleri dinledik. Sık sık ekibimle bir araya geldim. Değerlendirmeleri bu şekilde yaparak son şeklini verdik. Bu süreci en başından bu yana takip ettik, nihai sonucuna vardık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bu üç kelimenin altını özellikle çiziyorum. Türkiye'nin istihsal mücadelesini istiklal ve istikbal mücadelesi kadar önemli görüyoruz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için gece gündüz çalışarak hedeflerimize ulaşacağız. Üretimde verimlilik artışı sağlayarak potansiyel büyümemizi arttıracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa vergi muafiyeti müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açıklayacağımız reformların omurgasını, makroekonomik ve yapısal politikalar oluşturuyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı maddeler şöyle:

- Kamu Maliyesi

- Enflasyon

- Finansal sektör

- Cari açık

- İstihdam

- Kurumsal yapının güçlendirilmesi

- Yatırımların teşvik edilmesi

-İç Ticaretin Kolaylaştırılması, rekabet politikaları, piyasa gözetimi ve denetimi