Son dakika haberi: Elazığ’da aşılamada yükseliş, hadise sayılarında da düşüş sürüyor

sable

New member
DENİZLİ (İHA) – – Elazığ‘da aşılamada yükseliş, olay sayılarında da düşüş sürüyor

ELAZIĞ – Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca‘nın yayınladığı insidans haritasına bakılırsa korona virüs olay sayılarında düşüş devam ederken, aşılanma oranında da yükselme sürüyor.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, 9 Ekim – 15 Ekim içinde 100 bin bireyde bir haftalık toplam yeni korona virüs olay sayılarının yer aldığı insidans haritasının yayınlandığını duyurdu. Elazığ’da bundan evvelki tabloda 100 binde 294,41 olan olay sayısı 290,33’e kadar düştü. Vatandaşlar düşüşün sebebini hijyene dikkat edilmesi, kuralara sıklıkla uyulması ve aşı oranının yüksek bulunmasına bağladı. Halkın büyük çoğunluğunun kurallara uyduğu Elazığ’da aşılama oranı ise 64,2’ye yükselerek sarı kategoriye yaklaştı.

Elazığ’a birkaç gündür geldiğini söz eden Ahmet Hilmi Paşabeyoğlu, “İnsanlar sıhhat kurallarına uyuyor. Maskelerini takıyor. Hijyen kuralarına dikkat ediyorlar. Eskiye nazaran beşerler daha epeyce hijyenin, sıhhatin değerini vurguladılar. Biraz daha dikkat edildiği için tabiki hadiseler düşüyor. Etrafımıza baktığımız vakit birçok şahısta görüyoruz. Her yerde dezenfektan var. Kolonya esasen kültürümüzde var. bu biçimde giderse daha uygun olacağını düşünüyorum. Aşıların hadise düşüşüne tesiri var. Devletimiz de elinden geleni yapıyor. Üniversiteler olsun, iş yerleri olsun, konutlarımız dahil her yerde hijyene değer veriliyor. Yani herkes dikkat ediyor. Bir biçimde bu biçimde bu biçimde bitireceğiz” dedi.

3 haftadır Elazığ’a geldiğini belirten Emrullah Hundi, ” Denizli‘den geldim. Burası Denizli’ye göre biraz daha sakin, kurallara uyan bir yer. Elazığ beşerinin hijyene biraz daha ehemmiyet göstermesi düşüşe sebep olabilir. Denizli’de uymayan beşerler burada uyuyor. Aşı olanlar hasta olmadı. Bence aşı tesirli. Hadise sayılarında illaki bir dalgalanma olur. Sonuçta kuralara uyan var, uymayan var. Aşı olan var, olmayan var. Düşeceğine inanıyorum” diye konuştu.