Son dakika sıhhat: Trafik kazasında ölen genç kızın böbrekleri iki bireye hayat oldu

sable

New member
PAMUKKALE, DENİZLİ (AA) – Denizli‘de geçirdiği trafik kazası kararı ömrünü kaybeden 18 yaşındaki genç kızın bağışlanan iki böbreği, öğretmen ve sıhhat teknisyenine hayat oldu.

Pamukkale ilçesinde 20 Kasım’da arabanın çarpması kararı ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayat çabasını kaybeden 18 yaşındaki Hatice Bilaloğlu’nun ailesi, kızlarının organlarını bağışladı.

Genç kızdan alınan iki böbrek, 24 Kasım’da sınıf öğretmeni Mustafa Öznazarann (62) ile sıhhat teknisyeni Atilla Özer’e (50) Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleştirilen cerrahi operasyonlarla nakledildi.

Nakil daha sonrası hastanedeki tedavisi süren evli ve iki çocuk babası öğretmen Özgoren, AA muhabirine, böbrek yetmezliği niçiniyle 6,5 yıldır tedavi gördüğünü söylemiş oldu.

Uzun vakittir nakil için uygun donör arandığını belirten Özgoren,”Bize o denli bir günde denk geldi ki bu böbrek, 24 Kasım Öğretmenler Günü‘nde bir öğretmenin isteyebileceği en hoş ikram oldu. Aklımızda olmadığı bir anda ikinci bir hayat buluyoruz. Bu da harikulade bir şey. Çok duygusal bir durum. her insanın inşallah bu biçimde ikinci bir bahtla tanışmasını isterim.” dedi.

Özgoren, organları bağışlanan genç kızın ailesine başsağlığı dileyerek, “Kızımıza rahmet diliyorum. Yaşasa daha yeterliydi. Ailesinin gösterdiği özveriye de ayrıyeten teşekkür ediyorum. Her aile bu kadar yürekli ve hassas olmaz. Bu hayatta her insanın ikinci bir bahta muhtaçlığı var. Çok şükür hayata tutunmaya çalışıyoruz. Bu bağışlanan emaneti en güzel biçimde muhafazaya çalışacağız.” tabirlerini kullandı.

“Böbrek bulundu denilince güya rüyadaydım”

Sıhhat teknisyeni Atilla Özer de böbrek yetmezliği niçiniyle 2,5 yıldır diyalize girdiğini anlatarak, organ nakli için çağıracakları umuduyla yaşadığını, hoş haberi aldığında inanamadığını söylemiş oldu.

Özer, kendisini şanslı gördüğünü belirterek, “Böbrek bulundu denilince güya rüyadaydım, inanamadım ve bağırdım. Sevdiklerim duyduklarında memnunluktan havaya uçtular. Çok memnun olduk. Hayata bir daha tutunabilmek inanılmaz bir his. O denli bir karamsarlık içine giriyorsunuz ki; plan yapmaya bile gerek duymuyorsunuz.” diye konuştu.

Genç kızın ailesine Allah’tan sabır dilediğini, verdikleri karardan dolayı onlara minnet borçlu olduğunu lisana getiren Özer, “Organ nakli konusunda insanlarımızı hassas olmaya davet ediyorum. Başınıza gelmeyince bilemiyorsunuz.” dedi.

AA / Sebahatdin Zeyrek – Son Dakika Haberleri