Tesla’nın Avrupa fabrikasında birinci teslimat tarihi belirli oldu

celikci

Active member
Tesla’nın Avrupa fabrikasında birinci teslimat tarihi belirli oldu
ABD’li elektrikli araba üreticisi Tesla, Avrupa’daki birinci fabrikasının kapılarını açtı.

Almanya’nın başşehri Berlin’deki ‘Gigafactory’ için bir gün süren şenlik düzenlendi.

‘Giga Party’ olarak lanse edilen aktifliğe katılan şirketin CEO’su Elon Musk, “Bir kaç ay ortasında üretime başlamayı planlıyoruz. Birinci araçlarımızı aralık ayında teslim edebileceğiz” dedi.

9 bin kişilik aktifliğe katılanlara fabrikayı gezme talihi da verildi.

Musk, üretim için tarih verdi

Elon Musk, muhtemelen kasım ya da aralık ayında üretime başlamayı planladıklarını belirterek, “Umuyorum ki birinci araçlarımızı aralık ayında teslim edebileceğiz. Lakin burada üretime başlamak işin kolay kısmı güç olanı ise hedeflediğimiz üretim kapasitesine ulaşmak” dedi.

Fabrikanın tam kapasite çalıştığı takdirde yılda 500 bin elektrikli araba üreteceği kaydedilirken, bu sayının Almanya genelinde 2020’de üretilen tüm elektrikli araç sayısının yaklaşık 2 katına denk geldiği açıklandı.

5 milyar euroluk batarya tesisi de kurulacak

Gigafactory’nin yanında 5 milyar euroluk yatırımla bir de batarya üretim tesisi kurulması planlanıyor.

Öte yandan etraf aktivistleri, kelam konusu fabrikaya ağaç katliamına yol açtığı nedeni öne sürülerek karşı çıkıyor.

Ayrıyeten Tesla’nın ‘Model Y’ modelinin üretileceği fabrika için Etraf Bakanlığı’ndan onay bekleniyor.

ALINTIDIR