“Tiksiniyorum”: Le Pen Seçmen Sesli Mahkumiyetinize karşı Ses Öfkesi

Tuncer

New member
Hénin-Beaumont'taki Parisli Ceza Mahkemesi hakkındaki bir ceza mahkemesinin kararı ekranlar arasında parladığında, Café de la Paix'teki birçok müşteri bunu Marine Le Pen'in tahmin ettiği öfke ve hayal kırıklığı ile aldı.

Sağcı aşırılık yanlısı siyasi liderin zimmete para geçirme suçlu olduğu, dört yıl hapishane iki yıl, ikisi de ev hapsinde ve 100.000 dolardan fazla para cezası olarak askıya alındı.

Ancak çoğu motor, beş yıl boyunca kamu ofisine koşma kararıydı ve 2027 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Fransa'da araba kullanma hakkına sahip değildi.

Buradaki insanlar için, Bayan Le Pen sadece Ulusal Rallinin lideri ve üç zamanlı başkan adayı değil. Parlamentonun alt evindeki yerel yasa koyucu.

“Tiksiniyorum,” dedi 70 yaşındaki Jean-Marc Serghererert, büyük bir televizyon ekranında olan emekli bir yardım müdürü. Bayan Le Pen, kararı siyasi olarak motive edilmiş ve haksız olarak kınadı, çünkü dediği gibi, bir çağrı yapsa bile, Fransa'da durum böyle olmayan bir çağrı yapsa bile cezasını uygulayacaktı.

“Haklı,” diye ekledi Bay Sergheraert. Paris'teki Başkan Sarayı'na atıfta bulunarak, “Kendini savunmak ve sonuna kadar gitmeli. Capitol'u Washington'da olduğu gibi almamızı istiyorsanız, élysée'ye gideceğim” dedi.

Yakındaki Arlette Banderlique, 86, hafif bira flütüyle anlaştı. “Fransızların bir şey yapması yasağı, bizi daha fazla yapmaya çağırıyor” dedi. “Milyonlarca oy alacak.”

Bayan Le Pen, 2027 için zamanında meydan okumasını çözmek zor olsa da, karara itiraz edeceğini söyledi. Partisine Avrupa Parlamentosu'nun dikkatini dağıtması nedeniyle mahkum edildi.

Ulusal ralli von hénin-Beaumont belediye başkanı Steeve Briois ve yerlileri teşvik eden broşürler, “demokrasiyi idare edeceklere” karşı barışçıl bir şekilde cesaretlendiren Briois, “Bu karar tiksinmeli. Tamamen keyfi” dedi.

Fransa'da herhangi bir yer karar hakkında öfke ile sarsılırsa, Fransa'nın eski endüstriyel çekirdek ülkesinde 26.000 olan Hénin-Beaumont olurdu, bu da başlangıçta 1980'lerde kapanan ve daha sonra birçok fabrikanın küreselleşme kurbanlarını etkileyen kömür kemikleri tarafından harap oldu.

Bölgedeki işsizlik oranı, 2021'de son nüfus sayımından iki kat daha yüksekti.

Bu “unutulmuş bölge” göz önüne alındığında, Bayan Pens Partisi bunu kalelerinden birini yaptı. Bölgede hiç yaşamamış olmasına rağmen, Bayan Le Pen, 1998'de ilk gelen ve bölgesel ve Avrupa siyasetinde bölgeyi temsil etmeye devam eden siyasi çekirdek ülkesi olarak seçti. 2017 yılında Ulusal Meclis'te bir koltuk için başarılı bir şekilde savaştı.

2022'deki son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yerel oyların yüzde 67'sini aldı. Geçen yaz yasama seçimlerinde, birçoğu partilerinin bir heyelanda kazanmasını ve hükümeti yönetmesini bekliyordu. Bunun yerine, sol kanatlı bir koalisyon ve Başkan Emmanuel Macron'un iktidar partisi, tüm ülkedeki drenajlarda adaylardan tek bir ulusal karşıtı miting oluşturmalarını isteyerek bir “baraj” oluşturdu.

Hénin-Beaumont'ta Bayan Le Pen, ilk turda büyük bir önde kazandı.

57 yaşındaki Karen Huret, yaşlı anneleri için malzeme almak için “Onları başkanlıktan dışlamak istiyorlar” dedi. “Barajı en son kullandılar. Bu başka bir taktik.”

Birçok yerli için, Bayan Le Pens Partisi'ne sadakat, partisinin perakende politikasının takdir edilmesinden daha az ideolojidir. Şehirdeki yeni su merkezini ve Noel pazarını alıntı yapıyorlar. Ona ve parti tarafından saygı duyuluyorsun.

Evde kalan bir anne olan Bayan Huret, “O güzel. Bit pazarında çocuklarımla fotoğraf çektim.” Dedi. “Onun ırkçı olduğunu sanmıyorum. Ben şehir içi ben sanırım herkes saygı duyulmalı.”

Şehrin Bayan Le Pen'in mahkumiyetinden önce bir yolsuzluk geçmişi vardı. Sosyalist eski Belediye Başkanı Gérard Dalongeville, 4 milyon avro hırsızlık için sahte fatura ile 4 milyon avro cezasına çarptırıldı ve dört yıl hapse mahk wasm edildi. Bazı yerliler için, son mahkeme kararları sinizmlerini derinleştirdi.

60 yaşındaki Mohamed Oussedrat, “Komünistler, sosyalistler, ulusal miting vardı – hepsi aynı.

Hénin-Beaumont'ta seçilen bir şehir konseyi ve haber kanallarında Ulusal Yeşil Parti lideri olan Marine Tondelier, ulusal ralli katı kolluk kuvvetlerinin ve daha sert cezaların kendi üyelerine geldiğinde bunu talep ettiğini belirtmek için.

“Sana ikiyüzlülüğünü gösteriyor,” dedi. “Ben 'onlara karşı sunulan sistemler” duydum. Kurulan tek sistem, kamu fonlarının sapmaları için belirlemeniz gereken şeydir. “

Şehirde daha sessiz bir tonda olsa da böyle düşünen tek kişi o değildi.

“Yabancılar her zaman küçümsüyor. Yasaya saygı duymadığını söylüyor,” dedi Karim Zoui, “Eh, hala gidiyorsun. Yasaya saygı duymuyor.”

Sonra uzak haklar tarafından sıklıkla göçmenlere uygulanan bir terim kullandı – VoyouVeya raket.

“Eğer bir raketseniz,” dedi, “ödemelisin.”