Trump'ın otomobil tarifeleri bir İngiliz arabasına inerken, şehir

Tuncer

New member
İngiltere'nin West Midlands'ında bir pazar şehri olan Solihull, lüks otomobil üreticisi Jaguar Land Rover tarafından işletilen İngiltere'de en büyük otomobillerden birine ev sahipliği yapıyor.

300 dönümden fazla yaygın olan alçak çuvallı gri binaların bir koleksiyonu olan fabrika, fiziksel olarak Soli'ye çıkmaz. Ama buradaki etkisi harika. Dokuzuncu bin kişi doğrudan JLR olarak bilinen Jaguar Land Rover için çalışırken, daha fazlası yüklenicileri tarafından istihdam ediliyor.

Bu nedenle, Başkan Trump, yüzde 25'lik bir tarife ile ithal otomobillerde yüzde 25'e sahip, bu da Çarşamba günü açık olan “karşılıklı” karşılıklı “tarifelere rağmen, bu şehirde hala 218.000 kişi endişe ile varlığını sürdürüyor.

Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki arabalarının beşte birini satan JLR, Cumartesi günü Nisan ayı programlarının ABD'de duraklayacağını açıklayarak yanıtladı. Şirket, İngiltere'nin en büyük otomobil üreticilerinden biridir ve sadece 2024'ün üçüncü çeyreğinde ABD'ye yaklaşık 38.000 araba ihraç etmektedir.

Salı günü Solihull Town Center'da 42 yaşındaki Ben Slade, kendisinin ve ailesinin haberi endişeyle gözlemlediklerini söyledi. Slade, “Kardeşim -la -Law Solihull JLR'de çalışıyor ve Amerika'ya gönderilmeyi beklediğinizi biliyorum,” dedi Slade. Kardeşinin -law'ın üç çocuğu vardı.

İlk Land Rover, 1948'de Solihull'daki üretim hattını devirdi ve şehir halefi The Range Rover için amiral gemisi fabrikasına ev sahipliği yapıyor. Bir kuaför salonunda, Salı günü fabrikalardan birkaç dakika uzaklıkta, sahibi Paula Burnham, müşterilerinin çoğunun JLR çalışanları olduğunu söyledi. Konuşurken, kamyonlar parlak yeni Range Rovers ile geçti.

“Burada bir şey olduğunda ve JLR -last zamanını etkilediğinde, diğer tüm iştirakler işçileri kaybetmelidir, bu da daha geniş topluluk üzerinde etkisi vardır.” Dedi.

Bayan Burnham, bir JLR çalışanının saçlarını kesmişti, ancak kayıtta konuşmayı reddetti ve şirketten medyayla konuşmamaları için bir talimat atıfta bulundu.

Bir işletme sahibi olarak Bayan Burnham, Bay Trump'ın neden Amerikan üretimini teşvik etme hırsı olduğunu anladığını söyledi. “Ben bir Trump kolye değilim, ama bazen çok ara sıra, söylediği bazı şeyler olduğunu düşünüyorum, bu da ABD için değil -ama onlar için mantıklı değil.”

Bununla birlikte, büyüyen uluslararası istikrarsızlıktan kendini gösterdi ve Şubat ayında Şubat ayında Beyaz Saray'daki ziyareti sırasında Bay Trump ve Başkan Yardımcısı Başkan Volodymyr Zelensky tarafından “dehşete düştüğünü” söyledi. “Daha inatçı olmak istemem,” diye ekledi, Bay Trump'a mahkemeye haftalar geçiren ve tarifelerin uygulanmasından kaçınmaya çalışan İngiliz Başbakanı'na atıfta bulundu. “Trump çok kibirli bir adam – o gevşek bir top ve bundan sonra ne yapacağını bilmiyorsun.”

Çarşamba günü, cumhurbaşkanı dünyanın dört bir yanındaki ülkeler için belirlediği en dik ticaret tarifeleri için 90 günlük bir mola duyurdu. Ancak, geçen ay ayrı ayrı açıklanan ve 2 Nisan'da ayrı ayrı açıklanan ABD tarafından ithal edilen otomobiller ve parçalar yapılmadı.

Bay Starrer Pazartesi günü Solihull'a geldi ve İngilizlerin bir üretim hattının önünde duran tarifelere tepkisi hakkında bir konuşma yapmak ve yeni bir “belirsizlik çağını” uyardı.

“Sakin kalacağız ve ABD ile en iyi teklif için savaşacağız,” dedi Bay Parmer. “Otomobil binası bizim mirasımızdı – ve şimdi arkamıza dönmeyeceğiz.”

Hükümeti, ABD ile devam eden tartışmalarda yüzde 10 tavan tarifesini, Büyük Britanya'yı veya otomobiller üzerindeki yüzde 25 vergiyi azaltmak zorunda.

Bu müzakereler herhangi bir sonuç vermiyorsa, Bay Slade, JLR kesintiler aldığında Solihull'un işi üzerindeki etkileri konusunda endişe duyuyor. Bay Strandmer'ın Bay Trump ile kısa sürede Bay Trump ile oynamak zorunda olduğunu anlasa da, hükümetin Çin gibi güçlü tuttuğumuz ülkelerle hareket etmek anlamına gelse bile, “diğer seçenekleri keşfetmesi gerektiğine” inanıyordu.

Slade, “Onlarla iş yapmalıyız çünkü Amerika'ya güvenemiyor,” diye ekledi Slade. Diyerek şöyle devam etti: “Özel ilişki hala varmış gibi katı bir şekilde davranıyor, ancak durum böyle olduğunu düşünmüyorum. Trump sadece Trump'ın kendi çıkarları için hareket halindedir.”

60 yaşındaki Norman Stewart, çelik bir tava oynamaya devam eden, Bay Trump'ın tarifelerini “delilik” olarak adlandırdı ve ekledi: “All-Amerikalılar, Amerikalılar, hatta penguenler için kaosa neden oluyor. Neden yaptığını gerçekten göremiyorum, kimse kazanmayacak.”

Solihull'da ve Büyük Britanya'nın başka yerlerinde, ekonominin bir durgunluğa nüfuz edeceği konusunda yaygın endişeler var. 58 yaşındaki Julie Hickey, Greggs Bakery'nin önünde bir bankta oturdu ve 1980'lerde ekonomik bir çöküş sırasında babasının metal şirketlerinin kapanmasını hatırladı. “Bu küçük fabrikaların çoğu kayboldu, bu yüzden şimdi daha büyük yerlere bağımlıyız.”

Ayrıca Bay Trump'ın Bay Trump'a daha agresif tepki vermesi gerektiğine inanıyordu. “Bence dürüst olmak gerekirse biraz tavuk. Ülkeyi düşünmeli – bugünlerde basit bir hedefiz.”

87 yaşındaki Jean Stanley onun yanına oturdu ve bu değerlendirmeyi kabul etti, ancak Bay Trump'a en zorlu eleştirisini kurtardı. “Televizyona her geldiğinde, kapatıyorum – Adama dayanamıyorum” dedi.

Solihull'un yüksek caddesinin sonunda, bir kilise 15. yüzyıldan kalma Tudor binalarının bir koleksiyonuna bakmaktadır. Bir tiyatro yönetmeni olan Dewi Johnson, bir Fransız brasserie'nin önünde güneş ışığında öğle yemeğinin tadını çıkardı ve Bay Trump'ı tanımlamak için dört harfli bir kelime kullandı. “Sadece bu tarifelerdeki noktayı görmüyorum, avantajı hiç görmüyorum” dedi. “Herkes bunun 1930'ların kazasında olduğu gibi olacağını söylüyor. 30 yaşındayım ve hayatımda üç durgunluk vardı. Başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok.”