Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere nasıl yardım edilir?

Tuncer

New member
Bölgeyi yaklaşık bir asırdır vuran en güçlü depremin en az 3.800 kişiyi öldürmesi, binlerce kişiyi yaralaması ve binlerce bina ve evi yerle bir etmesi sonrasında Suriye ve Türkiye’de kurtarma ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

7.8 büyüklüğündeki sarsıntı ve artçı şokları, hayal edilemeyecek boyutlarda bir insani felaketi serbest bıraktı.

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, arama ekipleri, tıbbi ekipler ve ekipman konuşlandırarak ve evlerini kaybeden ailelere dondurucu soğuklarla karşı karşıya kalırken yardım vaat ediyor.

İşte yardımcı olabileceğiniz bazı yollar.

Vermeden önce araştırmanızı yapın.

Özellikle daha az bilinen bir kuruluşa bağışta bulunmadan önce, bunun meşru olduğundan emin olmak için biraz araştırma yapmalısınız. Charity Navigator ve Guidestar gibi siteler, kar amacı gütmeyen kuruluşları şeffaflık ve etkililik açısından derecelendirir. Dahili Gelir Hizmeti ayrıca, bir kuruluşun vergiden düşülebilir katkılar almaya uygun olup olmadığını öğrenmek için veri tabanında arama yapmanıza olanak tanır.

Bir kuruluş veya kişinin dolandırıcılıktan şüpheleniyorsanız, bunu Adalet Bakanlığı’nın bir parçası olan Ulusal Afet Dolandırıcılığı Merkezi’ne bildirebilirsiniz.

Birçok ulusal ve uluslararası kuruluş bu konuda yardımcı olmaktadır.

Daha çok bilinen adıyla Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, Suriye’de olduğunu ve su, sanitasyon, hijyen ve beslenmeye öncelik verdiğini ve ayrıca refakatsiz çocukların ailelerini bulmalarına yardım etmeye odaklandığını söyledi. UNICEF bağış kabul etmektedir.

küresel bağışyerel kar amacı gütmeyen kuruluşlara yardımcı olan, kurtarma görevlilerinin diğer şeylerin yanı sıra yiyecek, barınak ve ilaç sağlama yeteneklerini finanse etmek için fon toplar. Örgüt, Türkiye ve Suriye’de ihtiyaçlar değiştikçe uzun vadeli yardıma odaklanacağını söyledi.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu “acil nakit yardımı” sağlayabilmek için Afet Müdahale Acil Durum Fonuna bağış istiyor.

OXFAMUluslararası bir yoksullukla mücadele kuruluşu olan , uygun bir acil ve uzun vadeli müdahale planı belirlemek için Türkiye’deki kadın kooperatifleriyle birlikte çalıştığını söyledi. Bağış kabul ediyor.

BAKIM, Yoksul topluluklarla çalışan bir kuruluş, diğer şeylerin yanı sıra gıda, barınak ve hijyen kitleri için kullanılan bağışları kabul ediyor.

Sınırsız Doktorlardünya çapında tıbbi acil durumları başlatan, bağış toplayan.

Suriye-Amerikan Tıp DerneğiSuriye ve yakın ülkelerde tıbbi malzeme sağlayan ABD merkezli bir insani yardım grubu olan , acil yardım sağlamak için fon topluyor. Suriye’nin kuzeybatısındaki Al Dana’daki hastanelerinden en az biri, büyük hasar gördü.

çocukları kurtarmak çocuklara yiyecek, barınak ve sıcak giysiler sağlanmasına yardımcı olacak Çocuk Acil Durum Fonu için bağış kabul ediyor.

Tıbbi Malzeme ve Yardım Kuruluşları Derneği2012 yılından bu yana Suriye’de ve Türkiye’deki Suriyeli mültecilere tıbbi yardım ve sağlık hizmeti veren A.Ş. para topluyor.