Türkiye’de deprem: Hükümetler kurtarma ekipleri ve yardım teklifleri gönderiyor

Tuncer

New member
Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, uluslararası yardım taleplerine hızla yanıt verdi, kurtarma ekipleri gönderdi ve Pazartesi günü Türkiye ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı depremin ardından yardım teklif etti.

• Avrupa Birliği, yardım için acilen Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Polonya ve Romanya’dan arama kurtarma ekiplerinin Türkiye’ye gönderildiğini söyledi. Blok yaptığı açıklamada, uydu sistemini Türkiye’nin depremi ve sonrasını haritalama çabalarına yardımcı olmak için yönlendirdiğini de söyledi.

• Hindistan, Türkiye’nin müdahalesini desteklemek için tıbbi ekipler, arama kurtarma ekipleri ve malzeme gönderdiğini söyledi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Türkiye ve Suriye’deki can kayıplarından “endişeli” olduğunu söyledi.

• ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptığı açıklamada, ABD’nin depremden “derin endişe duyduğunu” ve “Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu” söyledi. Açıklamada, Başkan Biden’ın USAID ve diğer federal hükümet ortaklarına ABD’nin yanıt seçeneklerini inceleme talimatı verdiği de eklendi.

• Rusya’nın Tass haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı 100 çalışanını beklemeye aldı ve kurtarıcılarla birlikte iki uçağı Türkiye’ye göndermeye hazırdı. Suriye devlet medyasına göre Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin Devlet Başkanı Beşar Esad’a gönderdiği bir telgrafta Rusya’nın Suriye’ye yardıma hazır olduğunu söyledi.

• İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yetkililere “tıbbi yardım ve arama kurtarma yardımı sağlamak için acil hazırlık yapmaları” talimatını verdiğini söyledi. İsrail ordusu böyle olduğunu söyledi Gönderiyi Hazırlamak Türkiye’ye bir yardım heyeti
Raporlamanın katkısı Matina Stevis-Gridneff, Mujib Meşal, Jonette Joseph Ve Kassandra Vinograd.