Uğur Şahin’den “Korona aşısı olmadı” argümanlarını çürüten paylaşım

sable

New member
Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen mRNA bazlı Covid-19 aşısı Comirnaty ile hem şöhrete kavuşan birebir vakitte milyonlarca insanın ölmesini engelleyen isimlerin başında gelen Uğur Şahin son devirde hakkında ortaya çıkan “Kendisi aşı olmadı” savlarına yaptığı paylaşımla cevap verdi.

MAHATMA GANDHİ’NİN KELAMLARINI ALINTILADI

şahsi LinkedIn hesabı üzerinden aşı olurken çekilen bir fotoğrafını paylaşan Uğur Şahin, paylaşımında Hindistan Bağımsızlık Hareketi’nin önderi Mahatma Gandhi’nin kelamlarına de kullandı. Şahin, 3 doz koronavirüs aşısı olduğunu açıklarken, İngilizce yazdığı metinde Gandhi’nin, “Düşman endişedir. Nefret olduğunu sanırız lakin gerçekte korkudur” kelamlarına yer verdi. Şahin bildirisinin devamında, “Birkaç aydır arkadaşlarım, bu yanlış söylentileri ele almak için, aşı olduğum bir fotoğrafımı paylaşamam için beni zorluyorlardı. Şimdiye kadar kurduğum irtibatın kendimle ilgili olmaması gerektiğine inandığım için bunu yapmayı reddetmiştim. Bağlantımın bilimsel şeffaflığa katkıda bulunması ve datalar, gerçekler ve iç görüler sağlaması gerektiğine inanıyorum” dedi.

“AŞI OLMAMAKTA YANLIŞ BİLGİNİN TESİRİ ÇOK”

Şahin, koronavirüs aşısı olmayan bir arkadaşının 3 haftadır teneffüs aygıtına bağlı olduğunu öğrendikten daha sonra bu paylaşımı yapmaya karar verdiğini söylemiş oldu. Şahin, paylaşımını şu sözlerle noktaladı: “İnsanların farklı, şahsi niçinleri vardır. birebir vakitte, en yaygın temel niye, çoklukla yanlış bilgi ve güvensizlikten kaynaklanan dehşet üzere görünüyor. Kaygı rasyonel değildir, fakat her vakit gerçek ve haklı hissettirir. Birçok vakit öfke ve nefrete dönüşen şey insanların endişeleridir. Gerçekleri ve sayıları kullanarak dehşetle savaşmak zordur. kimi vakit kaygı, şahsi tecrübeleri paylaşarak daha yeterli alt edilebilir. Bu niçinle endişeleriyle şahsen gayret edenlere ulaşmak için 2021 başlarında koronavirüs aşımı gösteren bir fotoğraf paylaşmak istiyorum.”

BIONTECH SÖZCÜSÜ DE AÇIKLAMIŞTI

Başka yandan daha evvel BioNTech sözcüsü de Uğur Şahin’in koronavirüs aşısı olduğunu duyurmuştu. Şahin de hem kendisinin tıpkı vakitte eşi ve BioNTech’in kurucu ortağı Hasret Türeci’nin üç doz BioNTech/Pfizer aşısı olduğunu deklare etti.

Son Dakika Haberleri