Yarın okul var mı? Ortaokul ve liseler 7 Haziran'da yüz yüze açılıyor mı, okula gitmek zorunlu mu?

ahmetbeyler

Active member

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, alınan normalleşme kararı sonrası okulların da son durumu hakkında kritik açıklamada bulundu. Bir süredir uzaktan eğitim gerçekleştiriliyordu. Koronavirüs salgınının kontrol altına alınmaya başlamasıyla da eğitimde de kademeli yüz yüze eğitim süreci başladı. Lise ve ortaokullar için 7 Haziran tarihi öne çıkmıştı. İşte, detaylar...

ORTAOKUL VE LİSELER YARIN YÜZ YÜZE AÇILIYOR MU?

Haziran ayı normalleşme planı çerçevesinde MEB'den gelen açıklamaya göre,7 Haziran Pazartesi günü tüm ortaokul ve liselerde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecek. Bakanlıktan yapılan açılamanın devamı şu şekilde:

Ülkemiz genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir.

7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecektir.

OKULA GİTMEK ZORUNLU MU?

Selçuk, okullardaki yüz yüze eğitimlere katılımın isteğe bağlı olduğunu ifade etti. "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecek.