Yaş hududu düşüyor, vatandaşlar korona virüs aşısı olmak için sıraya giriyor

sable

New member
Yaş sonu düşüyor, vatandaşlar korona virüs aşısı olmak için sıraya giriyor

MARDİN – Mardin‘de vatandaşlar, yaş hududu düştükçe korona virüs aşısına daha fazla istek göstermeye başladı. Kentte şimdiye kadar 130 bin kişi korona virüs aşısı oldu.

Korona virüs aşısında yaş hududu düştükçe vatandaşların aşıya daha hayli istek gösterdiği kaydedildi. Mardin Halk Sıhhati Uzmanı Dr. Cihat İsmin, kentte 130 bine yakın kişinin aşılandığını söylemiş oldu. Korona virüs pandemisi sebebi ile 100’ün üzerinde işçi ve 75’e yakın filyasyon takımıyla çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Dr. İsmin, “İlimizin her noktasında kırsal, kentsel ayırımı yapmaksızın pandemi denetimine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Fakat Bakanlığımızın son gelişmelerle bir arada ülkemize getirilen yüksek ölçüde aşı ötürüsıyla aşılama çalışmalarımıza tartı vermiş durumdayız. Şu an için vilayetimizde 130 bine yakın kişi aşılanmış bulunmakta” dedi.

Dr. İsmin, yaş kümesi düştükçe ve son olarak SGK’lı memur ve çalışanlara aşı haklarının tanımlanmasıyla bir arada Mardin’de aşıya olan isteğin giderek artış gösterdiğini vurguladı. Aşılama çalışmalarının ağır bir biçimde sürdüğünü tabir eden Dr. İsmin, “Bizde bu ilgiye ve ilgiye yanıt vermeye çalışmaktayız. Çok ağır bir biçimde. Vilayet, ilçe, özel ve tüm hastanelerimizde aşılama faaliyetlerimiz aralıksız devam etmektedir. Bu bağlamda aile sıhhati merkezlerimizde de giderek ağırlaşan bir biçimde aşılama faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz” diye konuştu.

Dr. İsmin, aşı yaptırmayan vatandaşları randevularını alıp en kısa vakitte aşılarını yaptırmaya davet etti.

27 yaşında aşı olmaya gelen vatandaş Emrah Davet, “Aşı oldum. Benim üzere siz de aşı olun. Daima birlikte bu makus günleri atlatalım” formunda konuştu.

İsmail Açılan ise, “Sağlığınızı düşünün. Herkesi aşıya davet ediyorum. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin” tabirlerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kübra Parıltı Atik