Yatağa bağlıydı, yanlışsız tedavi ile yürümeye başladı

sable

New member
ESKİŞEHİR (İHA) – Yatağa bağlıydı, hakikat tedavi ile yürümeye başladı

Kısa müddette kaybettiği hareket kabiliyetlerini bir daha kazandı

Nörolojik hastalığı kararı yürüme yetisini kaybeden Ercan Özkan:

“bu biçimde bir rahatsızlığı aklımın ucundan geçirmezdim”

“Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon yardımıyla bu duruma geldim”

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tünerir:

“Hastamız fazlaca kısa müddette sıhhatine kavuştu”

ESKİŞEHİR – Nörolojik rahatsızlığı niçini ile el ve ayaklarını kullanamaz hale gelen Ercan Özkan, Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nde 4 ayda sıhhatine kavuştu.

Eskişehir‘de yaşayan Ercan Özkan ömrüne sağlıklı bir biçimde devam ederken, vakit zaman yürümekte ve ellerini kullanmakta zorluk yaşamaya başladı. Bunun üzerine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Kısmı’nda tedavi altına alınan Özkan’a, polinöropati tanısı konuldu. vakit içinde el ve ayaklarını kullanma yetisini kaybeden Özkan, tekrar yürüyemeyeceğini düşünürken, Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nde fizik tedavi ve rehabilitasyon almaya başladı. Özkan, burada kendi azminin yanı sıra hekiminin, fizyoterapistlerinin ve ailesinin takviyesi ile 4 ayda yürüyebilir hale geldi. Nöroloji kısmındaki tedavisi de süren Özkan, eskisinden daha umutlu bir halde hayatına devam ediyor.

“Gün geçtikçe de gelişiyorum”

Başından geçenleri anlatan Ercan Özkan, bu hastalığı yenmesindeki en büyük etkenin yanlışsız fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi ve azmi olarak kıymetlendirdi. Yürüyemez duruma geldiğinde hayata daha karamsar baktığını söz eden Özkan, “İlk evvel yürümede zorluk, kollarımda güçsüzlük hissettim. Nöroloji servisine muayene olmam söylendi, muayene oldum. Doğal ben o ortada yürüyemez duruma düştüm. Ellerimde falan artık yeterlice güçsüzlük son raddeye geldi. Sağlamken bu duruma düşmem doğal beni üzdü. Eylül başında buraya tedaviye başladım. Konuttan alıp getiriyorlardı beni. Tedavi kararında yavaş yavaş ayağa kalkmaya, yürümeye başladım. Şu anda kendi işimi görüyorum, otomobil kullanıyorum, hatta bugün hanımla alışveriş yaptık. Gün geçtikçe de gelişiyorum. Olağan bu ortada nörolojik olarak tedaviye devam ediyorum. Fizyoterapist arkadaşların tedavileriyle, idmanlarıyla bu duruma geldim. İnşallah bundan daha sonra da daha uygunu olacak diye düşünüyorum. Ben bu biçimde bir rahatsızlığı aklımın ucundan geçirmezdim. Fakat başıma geldi ve ben de bunu fizik tedavi ve rehabilitasyon, hekimlerin teklifleri, ailemin dayanağı ve kendi çalışmamla aştım” diye konuştu.

“Çok hoş bir tedavi süreci geçirdik”

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tünerir, Ercan Özkan’ın fizik tedavisine başlamadan evvelce pek umutsuz olduğunu ve tekrar yürüyemeyeceğini düşündüğünü söz etti. Hastanın pek azimli olduğunu ve tedavi programı ile kısa müddette elle tutulur sonuçlara ulaştıklarını belirten Uzm. Dr. Tünerir, “Ercan Beyefendi epey sağlıklı bir birey iken, ansızın bacaklarında kuvvetsizlik gelişmeye başlamış, hem de kollarında da kuvvetsizlik gelişmiş ve yatağa bağlanmış. Süreç zarfında nöroloji kısmına gitmiş ve orada kendisine epeyce hoş tedaviler uygulanmış. Polinöropati teşhisiyle tedavi programlarına girmiş ve rehabilitasyon programı önerilmiş. Biz kendisi ile birinci muayenemizde nasıl bir program çizeceğimizi, tertipli rehabilitasyon programlarına gelmesi kararında bir daha eskisi üzere yürüyebileceğini, kollarını kullanabileceğini konuştuk. Kendisinin morali pek bozuktu, ‘Acaba ben bu biçimde mi kalacağım, hiç iyileşemeyecek miyim’ biçiminde fikirlere sahipti. Kendi uğraşı, ailesinin ve bizim dayanağımız, söylemiş olduklerimize birebir uyuması ile epey hoş bir müddetç geçirdik. Çok kısa müddette sıhhatine kavuştu diyebiliriz” diyerek süreç hakkında bilgi verdi.

İhlas Haber Ajansı / Bahadır Turgut – Son Dakika Haberleri