Zonguldak’ta koronaya yakalanan 3 bireyden 2’si aşı olmamış

sable

New member
ZONGULDAK‘ta, yüzde 69,3’lük aşılanma oranına karşın koronavirüs olay sayısı günlük 85’e yükseldi. Koronavirüse yakalanan her 3 bireyden 2’sinin aşı olmayan kişiler olduğu açıklandı.

Koronavirüs salgını boyunca hadise sayıları vakit zaman yükselişe geçtiği 591 bin 204 nüfuslu Zonguldak’ta, olay oranları son açıklanan bilgilere nazaran 100 binde 38,24 oldu. 17-23 Temmuz ortasını kapsayan oranlar, bayram tatili daha sonrası ise süratle artmaya başladı. Kentte, evvelki gün günlük hadise sayısı 85 oldu. Zonguldak Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında taşınabilir aşılanma üniteleri, köylerde ve kentin en kıymetli geçim kaynağı olan maden dalında çalışan personellerin aşılanması kapsamında çalışmalar yaptı. Sıhhat Bakanlığı’nın deklare ettiğı sayılara nazaran halkın yüzde 69,3’ü aşılandı. Koronavirüse yakalanan her 3 bireyden 2’sinin aşı olmayan bireyler içinden olması dikkat çekti. Aşı olanların koronavirüsü daha yavaşça atlatırken aşı olmayan bireylerin hastalığı daha ağır atlatması aşılanmanın ehemmiyetini bir defa daha gözler önüne serdi. Zonguldak Valiliği de toplumsal medya ve farklı çalışmalarla aşılanma konusunda sık sık ihtarlarda bulunuyor. Vali Mustafa Tutulmaz da katıldığı her programda aşılanmanın değerini anlatarak virüsle çabada toplumsal ara, maske ve hijyeni unutmadan her insanın aşısını yaptırması tavsiyesinde bulunuyor.

Emekli madenci Cengiz Çakır (48), bir arkadaşının aşı olduktan daha sonra kolundaki şişkinliği görür görmez aşı olmadığını belirterek, “Bir arkadaşım aşı oldu kolu şişti. Çalışamadı. Ben de onu görür görmez vazgeçtim. Kolu şişince yan tesir mi yaptı bilmiyorum. Bana da birebiri olur mu diye çekindim. Bu ürperti veriyor beşere. Ben de olacağım ancak. Olmayanlarda koronavirüs oranı daha yüksek evet. Olmakta yarar var lakin arkadaşlarımı o denli görür görmez biraz ürktüm. Olacağım aşımı söz” dedi.’HERKES AŞILARINI OLSUN’Vatandaşlardan Mustafa Güneş ise 3 aşısını da olduğunu ve ailesindeki her insanın aşı programına uyduğunu söz ederek, “Ben 71 yaşındayım. 3 aşımı da oldum ailemle birlikte. Çocuklarım iki aşı oldu. Torunum ise şu an tek aşısını oldu. Bu durumda aşı olmayanlar bence terbiyesizlik yapıyor. Ben bu yaşta oluyorsam sen de ol, siz de olun. Devlet senden fiyat de istemiyor. Bu ne hoş bir şey. Allah razı olsun. Bunu olun, siz de biz de kurtulalım. Gözlük takamıyoruz maskeden. Bu maskeden kurtulalım. Herkes aşılarını olsun” diye konuştu.

– Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Gürkay Gündoğan