Alman turistler haftalarca tutuklandı ve sonra bizim tarafımızdan sınır dışı edildi

Tuncer

New member
Son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri'ne girmeye çalışan iki Alman turist, Başkan Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri'ne girme ve insanları sınır dışı etme isteğine tepki gösteren bir sistemdeydi.

46 gün boyunca düzenlenen Jessica Brösche ve 16 yaşında olan Lucas Sielaff ve göçmenlik görevlilerinin kabaca ele alınmasıyla ilgili raporlar, Beyaz Saray'ın Avrupalı gezginler için Beyaz Saray'ın yanlış tarafında neyin yakalanabileceğinin bir işareti olarak Almanya'daki manşetler topladı.

Almanya da dahil olmak üzere çoğu Avrupa ülkesinden turistler ABD'de 90 güne kadar keyif alıyor. Ancak Bay Sielaff ve Bayan Brösche, San Diego ve Tijuana arasındaki San Ysidro'nun sınır geçişinde, kendi raporlarına ve arkadaşlarına göre giriş reddedildikleri ve kalabalık bir toplama kampına gönderildikleri durduruldu.

Bay Sielaff, bir çevirmenin reddedildiğini ve ona ne olduğunu anlamakta sorun yaşadığını söyledi. Bayan Brösche'nin arkadaşları, dokuz gün boyunca hücre hapsinde tutulduğunu söyledi. Raporlarına göre, her ikisi de neden gözaltına alındıklarını açıkça anlamadan Almanya'ya geri üflendi.

“Bazen uyanıyorum çünkü bu durumun kabuslarım var ve ne oldu,” dedi bir röportajda 25 yaşındaki Bay Sielaff. “Ve sadece yürüyüşe çıkmaya ve sakinleşmeye çalışıyorum.”

Büyük Britanya'dan bir turistin ailesi Becky Burke (28), iki haftadan fazla bir süredir Washington eyaletinde olduğunu, sisteme yakalandığını, ancak neden güvenli olmadığını söylüyor.

ICE olarak bilinen ABD Göçmenlik ve Gümrük Otoritesi, Perşembe günü davalarıyla ilgili yorumlarla ilgili sorulara cevap vermedi.

Bayan Brösche, arkadaşların lobileri için yayınlanması için kurdukları çevrimiçi bağış kampanyasına göre 25 Ocak'ta sınırda tutuklandı. Elektronik sistemle, ABD'ye seyahat etmek için vizeye ihtiyaç duymayan ülkelerden gelen turistleri kullanılabilir hale getiren Seyahat veya Esta'ya gitti, ancak ziyaretinin amacını açıklamaya devam etti. Alman gazetesine Bild'e onayı tamamladığını ve Tijuana'da bir hafta sonra ABD'ye girmeyi planladığını söyledi.

Çevrimiçi dilekçeye göre, memurlar sınırdaki belgeleriyle ilgili sorunlar gösterdiler.

29 yaşındaki dövme sanatçısı olan Bayan Brösche'ye röportaj için ulaşılamadı. Ancak onunla konuşan bir arkadaşım olan Nikita Lofving, bir röportajda, yetkililerin Bayan Brösche'nin bagajında dövme ekipmanını gördüğüne ve vizeye benzemenin koşullarını ihlal eden Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışmak istediği sonucuna varacağına inandığını söyledi.

San Diego'daki Otay Mesa Tespit Merkezi'ne gönderildi. Yetkililer ona çevrimiçi bağış kampanyasına göre, “birkaç gün” için tutuklandığını, ancak “takip eden olayların endişe verici bir bölüm olduğunu söyledi: girişin girişinden sonra Brösche dokuz gün boyunca yalnız davaya konuldu.”

Friends, altı haftadan fazla bir süre merkezde kaldı ve davasının bir kale vergisinde kaybettiğini söyledi.

“Sadece neler olduğunu bilmediği gerçeği, delirdi,” dedi Bayan Lofving. “Oradayken her zaman uyuyamadı. Geceleri ağlıyordu. “

Bayan Brösche Çarşamba günü Almanya'ya geri döndü.

“İyileşmesi birkaç gün sürecek, ancak beslendiğini ve uyuduğunu ve muhtemelen annesinin kollarında biraz ağladığını söylemek istiyor,” dedi Bayan Lofving.

Bay Sielaff, Las Vegas'ta yaşayan bir Amerikalı psikolog olan ortağı Lennon Tyler'ı görmek için 27 Ocak'ta ABD'ye gittiğini söyledi. Üç hafta sonra, Dr. Tyler'ın köpeği Tijuana'ya, ancak 18 Şubat'ta geri dönmeye çalıştıklarında sınır kontrol noktasını geçmediler.

Onu sorgulayan sınır kontrol memurunu duymakta zorlandığını ve dağınık bir cevap verdiğini söyledi. O ve Dr. Tyler, yetkililerin ikamet yeri hakkında ABD'de yasadışı bir şekilde yaşadığına dair çarpıcı olanı sorduğunu, sadece ziyaret etmek ve daha sonra bir anket olarak almak olduğunu söyledi.

Bay Sielaff bir sorgu odasına yerleştirildikten sonra, bir Alman çevirmen için tekrarlanan soruşturmalarının reddedildiğini söyledi. Anketiyle ilgili yazılı raporun söylediklerini veya kendisine sorulduğu soruları tam olarak yansıtmadığını söyledi.

“Burada yaşamadığımı ve 90 günden önce Almanya'ya dönmem gerektiğini söyledim ve beni bile dinlemediler,” dedi Bay Sielaff.

Bir saatten fazla anketten sonra, Amerika Birleşik Devletleri'ne yeniden girmeyi reddetti ve diğer gezginlerle birlikte bir bankaya zincirlendi.

Dışarıda, Dr. Bir röportajda Tyler, memurlardan cevap almaya çalıştığını söyledi. Buna karşılık, arabalarını aradıklarını ve itirazları artırdıklarında, iki hantal buz memuru onları tuttu ve onları aşağılayıcı bir vücut araştırmasına maruz kaldıkları ayrı bir odaya getirdi.

“Hayatımda ilk kez kelepçeliyim” dedi. “Beni bir binaya götürürken kollarımı çevir.”

Vücut aramasından sonra, serbest bırakılmadan önce bir süre bir bankaya zincirlendi ve tekrar tekrar sordu: “Neden tutuklandım? Bu yasal mı? Bunu Amerika Birleşik Devletleri vatandaşına yapabilir misiniz? “

Banyoya götürüldüğünde Bay Sielaff'a bir göz attı ve onu son kez kişisel olarak gördü. Dr. Avukatı, Tyler'ın gözaltına alınması için bir medeni hukuk iddiası yaptığını söyledi.

“Kollarımı onun etrafına attım ve ikimiz de gözlerimizde gözyaşı döktük,” dedi Dr. Tyler bir röportajda. “Ve bir avukat alacağımı söyledim. Seni dışarı çıkaracağım, söz veriyorum. “

Bay Sielaff iki gün daha sınır direğinde yapıldı, bir mylar tavanın altında bir bankta uyudu ve daha sonra Otay Mesa gözaltı merkezine taşındı. İki hafta orada, sekiz kişiyle bir hücreyi paylaştığını ve 120'den fazla kişi tarafından paylaşılan bir mikrodalga fırında yemeğini ısıtmak için uzun çizgilerde beklediğini söyledi.

Davasına atanan buz ajanlarıyla iletişim kurmanın tek yolunun, sakinler arasında paylaşılan bir tablet bilgisayardan olduğunu söyledi – ancak bu ajanların kim olduğunu bilmiyordu.

“Pek çok kişiye buz memurumun kim olduğunu bilip bilmediklerini sordum,” dedi bir röportajda. “Sonunda kim olduğunu bile bilmiyorum.”

Dr. Tyler her gün göçmenlik yetkililerini aradı, onu da arayan avukatları işe aldı, haber medyası röportajları verdi ve tekrar tekrar bir Alman konsolosluğuna döndü. Sonunda, geçen hafta, Bay Sielaff'ın ona 2.744 dolara mal olan bir uçuşta gönüllü bir sınır dışı edilmesine izin verildi.

“Avukatım gitmesine izin verene kadar rahatsız ettiğini söyledi,” dedi Dr. Tyler. “Ve Lucas ve ben bunu yaptık. Kendimizi bir sıkıntı haline getirdik. “