Biden, özel şirketlerden ‘aşı zorunluluğu’ istedi

celikci

Active member
Biden, özel şirketlerden ‘aşı zorunluluğu’ istedi
Biden, FDA’in Pfizer-Biontech’in COVID-19 aşısı için 16 yaş ve üstü kullanıma tam onay vermesinin akabinde bu adımın COVID-19’la gayrette açışından “önemli bir kilometre taşı” olduğunu söylemiş oldu.

ABD Lideri, aşı olmak için FDA’in tam onayını bekleyen herkese “Şu anda aşınızı olmanın tam zamanı” diyerek aşı olmaları davetinde bulundu.

Biden, Delta varyantının “tehlikeli ve süratle yayılan” bir virüs olduğunu belirterek aşılama oranlarının az olduğu bölgelerde bu virüsün daha sık görüldüğünü belirtti.

Son devirde federal çalışanlar için aşı mecburiliği getirdiklerini ve biroldukca eyaletin de bu adımı izlediğini vurgulayan Biden, bu ayki aşılama oranlarının geçen aya bakılırsa yüzde 56 daha yüksek olduğunu söylemiş oldu.

Biden, aşılamada daha da hızlanmaları gerektiğinin altını çizerek, “Milyonlarca Amerikalıya ulaşacak aşı zorunlulukları getirmeyeceğim. Bugün özel bölüm şirketlerini aşı mecburiliği konusunda adım atmaya ve aşının milyonlarca beşere ulaşması için adım atmaya çağırıyorum. FDA’in tam onayı için bekleyen iş adamı, sivil toplum lideri, komşu ya da iş yeri sahibiyseniz, artık çalışanlarınıza aşı zaruriliği getirmenin tam vakti.” sözlerini kullandı.

ALINTIDIR