Diyarbakır’da çocuk hastalar için mesai daha sonrası poliklinik hizmeti

sable

New member
DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır‘da çocuk hastalar için mesai daha sonrası poliklinik hizmeti

DİYARBAKIR Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi‘ne bağlı Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çocuk hastalarda görülen grip hadiseleri daha sonrası hastane idaresi, çocuk hastalar için ek tedbir aldı. Başhekim Doç. Dr. Muhammet Asena’nın talimatıyla Aralık ayından itibaren acil serviste poliklinik hizmeti verilmeye başlandı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi‘ne bağlı Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çocuk hastalarda görülen grip olayları daha sonrası hastane idaresi çocuk hastaların mağdur olmaması ve tedavilerin süratli bir biçimde yerine getirilmesi için akşam mesai saatleri daha sonrası acil serviste ek poliklinik hizmeti vermeye başladı.

Korona virüs önlemlerinin gevşetilmesi daha sonrası maske ara kurallarına uyulmaması daha sonrası çocuklarda grip hadiselerinin arttığını belirten Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Muhammet Asena, “Bilindiği üzere influenza yani grip virüsü yakın vakitte çocuk hastalarımızda sıradan değerli bir sorun teşkil etti ve hastalarımız son 2 yahut 3 yıldır korona virüsten dolayı maske aralığa kuralları daha sonrası oldukçalu influenza yükünü daha evvel görmedikleri için bizim bilinen bir hafta, iki hafta süren grip olaylarımız bir aya kadar uzadı ve bu da acillerimizde önemli bir çocuk hasta yükü oluşturdu” dedi.

Çocuklar için ek tedbir aldıklarını tabir eden Başhekim Asena, “Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 1 Aralık 2021 itibariyle mesai daha sonrası çocuk polikliniklerimizi faal hale getirdik ve çocuk uzmanlarımız acile dayanak hedefli poliklinik hizmeti vermekte. Mesaiden daha sonrasında saat 17.00’de başlayıp saat gece 22.00’ye kadar devam etmekte. Bu hizmetle çocuklarımızın sıhhati için tüm tedbirleri alıyor, almaya da devam ediyoruz. Şimdiden tekrar sağlıklı günler dileriz” diye konuştu.

“40 çalışanımızla hizmet vermekteyiz”

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Sorumlu Başhekimi Uzman Dr. Berat Çolak, mevsim geçişlerinde bilhassa çocuk acilinde müracaat sayısının artmakta olduğunu söz etti. Dr. Çolak, “Bizler de birebir vakitte hastalarımızın mağdur olmaması için akşam polikliniğini hizmeti vermeye başladık. Bilhassa acile başvuran hastalarımıza müdahale gerektirmeyen hastalarımıza akşam polikliniğini de uzman tabibe yönlendirmekteyiz. Acil servisimizde 7’si tabip, 15’i hemşire ve öbür sıhhat çalışanlarıyla birlikte toplam 40 işçimizle hizmet vermekteyiz” formunda konuştu.

İhlas Haber Ajansı / Sedat Irmak – Son Dakika Haberleri