Erebro kitlesel atışlarına göre İsveç daha yakın silah yasaları planlıyor

Tuncer

New member
Hükümet, İsveç'in zaten katı silah yasalarını sıkılacağını söyledi, hükümetin Cuma günü, yalnız bir atıcının bir saldırıda en az 10 kişiyi öldürmesinden günler sonra, başbakanın ülkenin tarihindeki en kötü kitlesel çekimleri tanımladığını söyledi.

2022'den itibaren bir soruşturmanın sonuçlarına dayanarak yeni yasalar planlanmıştı. Salı günü çekim yaptıktan sonra, merkez kasabası Oebro'daki bir yetişkin eğitim merkezinde hızla takip edildi.

Teklif resmileştirilmemiştir, ancak muhtemelen bir silah lisansının satın alınması için temel gereksinimleri güçlendirir ve polise, yaşı, silah ve becerileri bilgisini ve kişinin suç geçmişini öğretir. Muhtemelen başvuranın tıbbi geçmişi hakkında daha kapsamlı bir incelemeyi gerektirecektir.

Yeni kurallar, AR-15 tüfekleri gibi yarı otomatik saldırı silahlarına erişmeyi zorlaştıracaktır. Işık ve büyük dergilerle uyumlu olan yangın silahı, 2023'ten beri İsveç'te bir av tüfeği olarak onaylanmıştır. Yeni yasaya göre, silaha erişim ve benzer ateşli silah türleri ciddi şekilde kısıtlanmıştır.

Hükümet, “Silahlara sahip olma kuralları, sadece uyum içinde getirilen davalarda ateşli silahlara sahip olma fırsatı olan bireylere ve kuruluşlara olan bireylere ve kuruluşlara olan ilginin, toplumun ilgisini önlemekle ilgilidir” dedi. ifade.

Başbakan Ulf Kristsson, Letonya'ya iş ziyaretinde İsveç haber ajansına TT'ye verdiği demeçte, “Sadece doğru insanların İsveç'te silahları olduğundan emin olmak istiyoruz.”

Adalet Bakanı Gunnar Strommer Cuma günü düzenlenen basın toplantısında, “açık dildeki bir sonraki adımın mevzuattaki yazımı dikkate alacağını” söyledi.

Adalet Bakanlığı sözcüsü Caroline Opsahl'a göre, hükümet 2026'da ülkenin bir sonraki parlamento seçimlerinden önce Parlamento hakkında Parlamento hakkında bir taslak yasa planlıyor.

Oebro'daki saldırı İsveç'i şok etti ve uzun süredir yüksek yaşam standartları ve düşük suç oranları ile ilişkili olan bir İskandinav ülkesinin Avrupa Birliği'ndeki kişi başına en yüksek silahlardan biri olduğu hakkında sorular sordu.

Hükümet, yeni yasaların açıklandığı beyanda, “Erebro'daki korkunç şiddet eylemi, silah mevzuatı hakkında birkaç önemli soru ortaya koyuyor.” Dedi.

Polis, atıcının kimliğini kamuya açıklamamış olsa da, araştırmacılar şüpheliye dört ateşli silah lisansını izlemişti. Suç mahallinde polis, görünür bir tüfek ve büyük bir önbellek mühimmatı da dahil olmak üzere üç silahla ölüler arasına ait olan atıcıyı buldular.

Yeni yasalar, polise ve tıp uzmanlarına, başvuran hakkında daha fazla bilgi hakkında daha fazla bilgi vererek silah lisansı için başvuran bir kişiyi değerlendirme yetkisi vermektedir.

Açıklama, kayıtlardan, kamu gruplarından ve diğer kaynaklardan bilgi edinebileceğinizi söylüyor. Polis ayrıca lisanslara atıfta bulunmak için daha fazla yetkiye sahip olacak.

Stockholm Üniversitesi'nde bir kriminolog olan Sven Granath'a göre İsveç, zaten avcılara veya spor atış kulüplerine üye verdi. dedi.

Silahlar, 2017'de 2022'de İsveç'in 2022'de bir suç dalgası ve 391 vakanın doruğunda çekimlerin kaydedilmesi ile yükseldiğinde yükseldi.

Emre

New member
Hükümet, İsveç'in zaten katı silah yasalarını sıkılacağını söyledi, hükümetin Cuma günü, yalnız bir atıcının bir saldırıda en az 10 kişiyi öldürmesinden
Selam güzel insanlar topluluğu

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Tuncer

Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Gulseren

Global Mod
Global Mod
Hükümet, İsveç'in zaten katı silah yasalarını sıkılacağını söyledi, hükümetin Cuma günü, yalnız bir atıcının bir saldırıda en az 10 kişiyi öldürmesinden
Selam fikir üreticileri

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Tuncer

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Emre' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Tuncer Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Emre, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Almula

Global Mod
Global Mod
Selam yeni başlayanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Tuncer

Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Gulseren' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Tuncer Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Belki de benim denk geldiğim durumlar
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Gulseren, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Perez

Global Mod
Global Mod
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Tuncer

@Tuncer, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Gulseren' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Tuncer Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Belki de benim denk geldiğim durumlar
Buradaki teorik çerçeve oldukça sağlam @Gulseren, belli ki iyi araştırmışsın

Mert

New member
Merhaba araştırmacılar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Tuncer

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Perez' Alıntı:
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Tuncer @Tuncer, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön
Bu bakış açını anlıyorum @Perez, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

OnlySEO

Global Mod
Global Mod
Selam biraz göz atanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Tuncer

Mert' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Tuncer Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Bu bakış açını anlıyorum @Perez, fakat bazı yerlerde fazla kesin
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Mert

Cantez

Global Mod
Global Mod
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Tuncer

Mert' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Tuncer Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Bu bakış açını anlıyorum @Perez, fakat bazı yerlerde fazla kesin
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Mert, ama şimdilik kalsın

Emirhan

New member
Merhaba merak edenlere

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Tuncer

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Almula' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Tuncer Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Gulseren, diğer
Bu veriyi daha önce duymuştum @Almula, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Simge

New member
Merhaba değerli dostlar

@Tuncer gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Almula' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Tuncer Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Gulseren, diğer
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Almula

Ozipek

Global Mod
Global Mod
Selam yazılım camiası

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Tuncer

Gulseren' Alıntı:
Burada sana %100 katılamam @Gulseren, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var