Musk, Almanya'nın “geçmişteki suçluluk duygusuna çok fazla odaklandığını” söyledi.

Tuncer

New member
Elon Musk, aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisi'nin bu hafta sonu yaptığı bir toplantıda, ülkenin “geçmişteki suçluluk duygusuna fazlasıyla odaklandığını” söyledi; bu, aşırı siyasi partilerin karantinaya alınması konusunda nesiller boyu Almanları etkileyen uzun Nazi gölgesini silmeye yönelik açık bir çaba. kamusal yaşam.

Bay Musk, doğudaki Halle kentinde binlerce parti üyesine yayınlanan kısa bir videoda, “Alman kültürüyle ve Alman değerleriyle gurur duymak ve her şeyi sulandıran bir tür çok kültürlülük içinde bunu kaybetmemek güzel” dedi.

Bay Musk, “Sadece büyük bir çorba türünün olduğu her yerde her şeyin aynı olmasını istemiyoruz” dedi. “Biliyorsunuz, biz bir şeyin olduğu yerde olmasını istiyoruz; farklı ülkelere gidiyorsunuz ve farklı bir kültürü deneyimliyorsunuz; bu eşsiz, özel ve iyi ve Alman hükümeti vatandaşlarının sağlığını ve refahını korumak ve sağlamak için önlemler aldı. Alman halkının. “

Bay Musk'un yorumları, Alman takvimindeki en önemli anma günlerinden biri olan Auschwitz toplama kampının kurtarılmasının 80. yıldönümünü kutlamak için Polonya'da düzenlenen resmi törenlerden iki gün önce, Cumartesi günü geldi. Almanya'daki eleştirmenler onun sözlerini ve zamanlamasını sert bir şekilde eleştirdiler.

Gazeteci Mathieu von Rohr, Almanya'nın en önemli haber dergilerinden biri olan Spiegel'de alaycı bir şekilde şöyle yazdı: “Güney Afrika doğumlu Elon Musk'ın Alman sağcı radikallerinin Alman gururu, Alman halkı ve Alman el işaretlerine duyduğu coşku dikkate değer.”

Bay Musk yakın zamanda Almanya'da ve başka yerlerde, Bay Trump'ın göreve başlamasından sonra destekçilerinden oluşan bir mitinge yaygın olarak yorumlanan bir selam olan Nasyonal Sosyalist selamı vererek tartışmalara yol açtı.

Başkan Trump'ın danışmanlarından biri olan milyarder, geçen yılın sonlarında sosyal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşımda sözde AFD partisini destekledi ve daha sonra partinin göç, enerji politikası ve diğer konulardaki tutumuna değindi. O zamandan beri partiyi ve liderliğini mantıklı göstermeye çalışırken desteğini artırdı.

Bunu yaparken, Nazizm ile yıllarca süren flörtü ve AFD üyelerinin Almanya'daki siyasi partilerin örgütle işbirliğine karşı birleşmesine yol açan diğer eylemlerini bir kenara itti.

Alman gizli servisleri AFD'nin bazı kısımlarını resmi olarak aşırılık yanlısı olarak sınıflandırdı. Geçen yıl bir parti lideri suçlu bulunmuştu; aralarında eski bir federal parlamento üyesinin de bulunduğu parti üyeleri, Alman hükümetini devirmeye yönelik çeşitli komplolara karışmışlardı.

Ancak Bay Musk AFD'yi defalarca övdü. Bu ay X'te dostça bir röportaj için şansölye adayı Alice Weidel'i ağırladı.

Almanya'nın Roma İmparatorluğu'ndan aldığı tarihten yararlandı ve Julius Caesar'ın savaşta tanıştığı Germen savaşçılara olan övgüsünü aktardı. AfD'nin önerilerini “sağduyu” olarak nitelendirdi ve mevcut Alman hükümetini ifade özgürlüğünü ve muhalefeti bastırmakla suçladı. Dünyanın, Brüksel'deki Avrupa Birliği'ninki de dahil olmak üzere daha az merkezi yönetime ve bireysel ülkelerden daha fazla yönetişime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Musk, “Dünyanın kaderinin Almanya'daki bu seçime bağlı olduğunu düşünüyorum” dedi. “Bu son derece temel bir şey.”

Bay Musk'ın desteğine rağmen AFD, 23 Şubat seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu yoklamalarında pek bir sonuç elde edemedi. Bay Musk Aralık ayındaki bir gönderide partiyi desteklediğinden beri, partiye oy vereceğini söyleyen seçmenlerin yüzdesi sadece bir puan artarak yüzde 21'e yükseldi.

Buna rağmen AFD şu anda ana muhalefet partisi Hıristiyan Demokratların arkasında ikinci, Şansölye Olaf Scholz'un Sosyal Demokratlarının önünde yer alıyor.

2023'ün sonlarında aşırı sağcı parti, bir bölge liderinin yasaklı Nazileri kullanmaktan dolayı hukuki mahkûmiyet kararı alması da dahil olmak üzere bir dizi skandalla sarsıldı.

Parlamentodaki diğer tüm partiler, AFD'yi seçimden sonra yeni hükümetin oluşumuna dahil etmeme sözü verdiler.

Son anketler Almanların dörtte üçünün Bay Musk'un Almanya seçimlerini etkileme girişimlerini “kabul edilemez” olarak gördüğünü gösteriyor. Aynı anket, ankete katılanların yüzde 63'ünün Bay Musk'un Alman siyaseti hakkında iyi bir anlayışa sahip olmadığına inandığını ortaya çıkardı.

Almula

Global Mod
Global Mod
Elon Musk, aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisi'nin bu hafta sonu yaptığı bir toplantıda, ülkenin "geçmişteki suçluluk duygusuna fazlasıyla
Selam sorusu olanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Tuncer

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Elon Musk'ın Almanya'nın "geçmişteki suçluluk duygusuna çok fazla odaklandığını" söylediği ifade, 26 Ocak 2025 tarihinde Almanya'da düzenlenen protestolarla ilişkilidir
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Cantez

Global Mod
Global Mod
Elon Musk, aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisi'nin bu hafta sonu yaptığı bir toplantıda, ülkenin "geçmişteki suçluluk duygusuna fazlasıyla
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Tuncer

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Musk, miting sırasında yaptığı açıklamada, Almanya'nın "geçmişteki suçluluk duygusuna çok fazla odaklandığını" ve bunun yerine ilerlemeye odaklanması gerektiğini belirtmiştir. Özellikle İkinci Dünya Savaşı ve Holokost'a atıfta bulunarak, "Çocuklar, büyük büyük ebeveynlerinin günahları için suçlu hissetmemeli" demiştir
Almula' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Tuncer Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Elon Musk'ın Almanya'nın "geçmişteki suçluluk
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Almula, o zaman daha ikna edici olurdu

Emirhan

New member
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Tuncer

• Bu sözler, Almanya'da büyük tepki toplamıştır
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Almula' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Tuncer Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Elon Musk'ın Almanya'nın "geçmişteki suçluluk
Tam olarak aynı fikirde değilim @Almula, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Ozipek

Global Mod
Global Mod
Selam üretken insanlara

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Berlin ve diğer şehirlerde yapılan gösterilerde, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin yükselişi ve Elon Musk'ın bu partiye verdiği destek protesto edilmiştir
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Cantez' Alıntı:
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Tuncer Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Musk, miting sırasında yaptığı açıklamada, Almanya'nın "geçmişteki
Katılmak zorundayım diyemem @Cantez, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Perez

Global Mod
Global Mod
Merhaba uzmanlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Tuncer

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Tuncer

Almula' Alıntı:
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Almula, ben böyle düşünmemiştim

OnlySEO

Global Mod
Global Mod
Selam gençler

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Emirhan' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Tuncer Bu sözler, Almanya'da büyük tepki toplamıştır Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım Tam olarak aynı fikirde değilim @Almula
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Emirhan, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Mert

New member
Merhaba denemekten korkmayanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Tuncer

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Almula' Alıntı:
Bu bakış açını anlıyorum @Almula, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Simge

New member
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

OnlySEO' Alıntı:
Selam gençler Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Emirhan
Görüşüne saygı duyuyorum @OnlySEO, ama bence konu bundan daha derin

Gulseren

Global Mod
Global Mod
Selam yazılım camiası

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Tuncer

Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Almula' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Almula, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Emre

New member
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Tuncer

@Tuncer anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Toparlamaya çalışınca kafamda ortaya çıkan resim kabaca bu

Gulseren' Alıntı:
Selam yazılım camiası Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Tuncer Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim Tam olarak aynı
Düşüncene saygı duyuyorum @Gulseren fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Mert' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Tuncer Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil Bu bakış
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Mert

Simge' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir Görüşüne saygı duyuyorum @OnlySEO, ama
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Simge, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor